Medojević u Banja Luci: Dogovor o zajedničkim međunarodnim aktivnostima
Medojević i Borenović

Susret sa Borenovićem

Medojević u Banja Luci: Dogovor o zajedničkim međunarodnim aktivnostima

U sklopu međunarodnih aktivnosti, lider PzP Nebojša Medojević, je danas imao radni sastanak u Banja Luci sa predsjednikom PDP-a Borislavom Borenovićem.

“Medojević je upoznao Borenovića sa dramatičnom državnom krizom i političkim i tuzilačko-sudskim progonom kroz koji prolazi DF, koja je posljedica snažnog otpora kriminalnog režima u Crnoj Gori demokratskim promjenama koje je najavio Demokratski front”, piše u saopštenju PZP-a.

Medojević je posebno istakao potrebu snažnije regionalne saradnje sličnih politickih stranaka u borbi za fer i slobodne  izbore i skretanje pažnje EU i međunarodne zajednice na jačanje autoritarnih trendova u čitavom regionu.

"Fer i slobodni izbori su ključni preduslov za elementarno funkcionisanje demokratije. Bez fer i slobodnih izbora nema demokratije. Bez demokratije nema pravne države. Bez pravne države nema efikasne ekonomije. Bez efikasne ekonomije nema socijalne pravde, a bez pravde nema dostojanstvenog života. Zato prodemokratska opozicija svugdje u regionu , ma koliko bila raznorodna, oko borbe za fer i slobodne izbore mora biti jedinstvena i spremna  da se za fer izbore bori i na ulici. To je iskustvo svih sličnih pokreta u svijetu, a borba DF-a vam je najbolji primjer" istakao je Medojević.

Borenović je istakao važnost saradnje PdP i PzP u djelovanju u IDU , najmoćnijoj svjetskoj političkoj asocijaciji partija centra i desnog centra i zajednički rad na pripremi konretnih predloga za sastanak lidera partija članica IDU, koji se uskoro održava u Nju Delhiju , a tiču se jasnije evropske perspektive čitavog regiona.

Medojević i Borenović su dogovorili konkertne zajedničke aktivnosti prema međunarodnim organizacija čiji su članovi u cilju snaženja svih regionalnih političkih inicijativa za fer i slobodne izbore, što predstavlja jedan od najozbiljnijih problema i izvora nestabilnosti u regionu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.