Brajović: U opoziciji postoje određene najave dolaska u parlament
Foto: AA

Predsjednik slovenačkog parlamenta u zvaničnoj posjeti CG

Brajović: U opoziciji postoje određene najave dolaska u parlament

Predsjednik parlamenta Slovenije Milan Brglez stigao je danas u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, na poziv crnogorskog kolege Ivana Brajovića. Brglez, koji će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima Crne Gore poručio je na početku posjete da je Slovenija prijatelj Crne Gore.

Brglez je posjetu započeo sastankom sa crnogorskim kolegom Ivanom Brajovićem. Na konferenciji za novinare nakon sastanka, oba zvaničnika su se usaglasili da Crna Gora i Slovenija dobro sarađuju. 

2017091122567356625753091Web

Foto:AA, Ivan Brajović

„Zadovoljstvo je što je predsjednik parlamenta države EU došao u posjetu Crnoj Gori i zato što je Slovenija naš pravi prijatelj, saveznik, pomagač kada su u pitanju NATO i EU integracija. Kao što znate, Slovenija je dugo bila naša kontakt tačka za NATO i na tome smo im zahvalni. Sada smo ravnopravni članovi u NATO-u, a nadam se da ćemo biti i partneri u EU. Iskustva Slovenije na tom putu su korisna i to je zemlja koja razumije potrebe Crne Gore i to je partner koji će da ukaže i na dobre stvari koje radimo, i da ukaže na nedostatke na našem putu“, kazao je Brajović. 

Brglez je istakao da je slovenački parlament „prijatelj Crne Gore“. 

„Raduje nas da je Crna Gora sada članica NATO-a“, istakao je Brglez. 

Govoreći o bojkotu parlamenta od strane crnogorske opozicije, Brajović je kazao da „bi želio da parlament bude pun, da to bude mjesto o raspravljanju o svim stvarima, ali da ne treba pristati na bilo kakva uslovljavanja, jer će sledeći izbori biti 2020. godine". 

"U opoziciji postoje određene najave dolaska u parlament", rekao je Brajović. 

Zajednički jezik se mora naći, kazao je i predsjednik slovenačkog parlamenta, Milan Brglez. 

"U parlamentu trebaju biti i predstavnici opozicije, iskreno se nadam da će doći do saradnje između vas, jer parlament je institucija u kojoj se rješava dijalog, pa ako se podjele suzbiju, podjele su mnogo lakše", kaže Brglez. 

Brglez će danas imati sastanak sa članovima Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Odbora za evropske integracije i Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore, kao i sa potpredsjednikom Skupštine Branimirom Gvozdenovićem i članovima Parlamentarne grupe prijateljstva sa Parlamentom Slovenije. On će razgovarati i sa predstavnicima poslaničkih klubova opozicionih stranaka, a planirani su i susreti sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem i ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.