Milačić: CG će biti slobodna kad se oslobodimo domaćih i stranih okupatora
Marko Milačić

Povodom govora na anti-NATO demonstracijama u Švedskoj

Milačić: CG će biti slobodna kad se oslobodimo domaćih i stranih okupatora

Lider političke organizacije Otpor beznađu i osnivač Pokreta za neutralnost Crne Gore Marko Milačić govoriće na demonstracijama protiv NATO saveza koje se 16. septembra održavaju u švedskom gradu Geteborgu.

Mreža od 32 organizacije i političke partije “Stop Aurora 2017” - povodom održavanja NATO vojne vježbe nazvane “Aurora 2017”, na teritoriji Švedske – pozvala je Milačića, kao istaknutog borca za demokratizaciju i neutralnost na području Balkana, da se obrati okupljenima i, između ostaloga, prenese iskustva Crne Gore u vezi sa NATO integracijama.

“Čast je govoriti na jednom ovako važnom skupu, upoznavati građane širom Evrope o jednom malom narodu velike tradicije, koji je talac dvije nedemokratske organizacije – domaće kriminalne klike oličene u tri decenije nesmjenjivoj vlasti i njenih partnera u NATO savezu. Borba za demokratizaciju, kroz zalaganje za neutralnost, mora biti bazirana na univerzalnim principima, na povezivanju sa pacifističkim organizacijama i na Istoku i na Zapadu, na većoj ulozi mladih ljudi'', kazao je Milačić.

Smatra da je NATO prevario Crnu Goru.

''NATO priča u Crnoj Gori - bolje rečeno NATO prevara - nije završena, kao što pojedini čak i u opoziciji ističu, već je tek počela, i u narednom periodu moramo uraditi sve da je što više internacionalizujemo, osvježimo i podignemo na mnogo veći nivo. Crna Gora će biti slobodna tek onda kada se otarasimo i domaćih, i stranih okupatora. Polovičnost u toj borbi je politička prevara. To nije samo naša, crnogorska borba, već univerzalna borba za istinsku demokratiju i slobodu.”, dodao je Milačić.

Tog dana na ulicama Geteborga biće upriličen program koji obuhvata protestnu šetnju, govore lidera političkih partija i drugih organizacija, kao i koncert poznatog švedskog kantautora Mikael Wiehe.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.