Tešević:  Pljevlja moraju biti u službi građana, a ne Đukanovića i družine
Milojica Tešović

Tešević: Pljevlja moraju biti u službi građana, a ne Đukanovića i družine

Aktuelna lokalna vlast nije realiizovala ni jedno predizborno obećanje, a sitnim prepravkama i kozmetičkim radovima, pokušava da obmane građane Pljevalja. Nisu Pljevljaci toliko neznaveni da budu očarani sa 200 metara jedva popločane glavne ulice u centru, saopštio je predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Pljevlja, Milojica Tešović.

''Dok su apsolutno svi resursi mobilisani za stvaranje lažne slike u procesu pripreme za sledeće lokalne izbore, lokalna samouprava se nalazi u rasulu, a javne službe  su dovedene do nivoa da ne mogu  ostvariti javni interes. Da situacija bude još komplikovanija, uskoro počinje grejna sezona a zaposleni u DOO „Grijanje“ nisu primili plate za nekoliko mjeseci unazad. Bez direktora, zahvaljujući koalicionom prepucavanju između političkih partnera u aktuelnoj vlasti, DOO „Grijanje“ u katastrofalnom stanju dočekuje sledeću zimu''. kazao je Tešović.

Smatra da je Agencija za stambeno-poslovni fond je na rubu propasti a da se u DOO „Čistoća“ se progone i ponižavaju radnici.

''Radnici Televizije Pljevlja se kažnjavaju  kašnjenjem zarada, valjda iz razloga pritiska i pokušaja pretvaranja iste u partijsko glasilo sada već odlazeće aktuelne vlasti. Saobraćajnice, pogotovu na selima  su u katastrofalnom stanju, dok DOO „Lokalni putevi“, inače na ivici ponora u svakom smislu, održavaju puteve na putnim pravcima u kojima DPS činovnici imaju svoje vikendice i kuće.Uz sve nabrojano lokalna vlast i dalje nije konstituisana, a mandat ističe. Naravno, pri procesu formiranja lokalne vlasti, prvenstvo u uhljebljavanju su imali pravosnažno osuđeni u aferi „Snimak“ koji i dalje sjede na funkcionerskim foteljama iz kojih se smiju pravdi, ali i građanima u oči'', saopštio je Tešović.

Ističe da umjesto izgradnje gradske toplane, u momentima kada je  priča oko te ''sapunice bila na vrhuncu, dobijamo ostavku potpresjednika Opštine''.

''Poštovani građani, ponižavanje Pljevalja može trajati još samo do proljeća, kada će upravljanje preuzeti odgovorna i ozbiljna lokalna vlast na čelu sa Demokratama.  Pljevaljski resursi moraju biti u službi građana, a ne u službi  interesa Brkovića, Đukanovića i i drugih članova organizovane kriminalne grupe zvane DPS'', zaključio je Tešević.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.