Stanovnici Floride pozvani da ne pucaju na uragan
Screenshot

Stanovnici Floride pozvani da ne pucaju na uragan

Nakon što su na društvenoj mreži Fejsbuk dvojica mladića sa Floride pozvali sugrađane koji posjeduju oružje, da ga upotrijebe protiv uragana Irme, oglasile su se i lokalne vlasti s upozorenjem građanima da ne pucaju u uragan, jer ih to neće sačuvati, javlja Anadolija.

"Ne pucajte na uragan Irmu. Nećete ga okrenuti, a pucnjava bi mogla imati opasne neželjene efekte", upozorili su na Tviteru iz kancelarije okružnog šerifa.

Na Fejsbuku je otvorena šaljiva grupa na kojoj se pozivaju sugrađani da pucnjavom uzvrate uraganu Irmi. Zanimljivo je da se 80.000 osoba označilo da će "odgovoriti" ili da je zainteresovano za poziv.

Iz šerifovog ureda su vlasnike oružja i ostale sugrađane pozvali da pomognu u radu skloništa kojima nedostaje volontera. Uragan Irma stigao je u nedjelju ujutro po lokalnom vremenu do zapadne obale Floride, odnosno do arhipelaga Florida Keys, nakon što je prerastao u snažnu četvrtu kategoriju.

Praćen vjetrovima koji duvaju 215 kilometara na čas, uragan Irma stigao je do američke savezne države, a prema prognozama američkog Nacionalnog centra za uragane, mogao biti najgori u istoriji ovog dijela Sjedinjenih Američkih Država. Uragan Irma je na vrhuncu moći svrstan u petu kategoriju i u toj fazi je doslovno poharao Karibe, usmrtivši više od 20 osoba.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.