Nasukala se jedrilica kod Dobreča: Jedna osoba poginula, troje spašeno
Ilustracija

Nasukala se jedrilica kod Dobreča: Jedna osoba poginula, troje spašeno

Usljed jakog vjetra i velikih talasa jedrilica sa šest članova posade iz Kotora, nasukala se u blizini Dobreča. Jedna osoba je smrtno stradala, a tri su spašene.

Nesreća se dogodila oko 13 časova, a na lice mjesta je upućena plovna jedinica policije, kao i Služba hitne pomoći.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, stradali brod je 8-metarska regatna jedrilica "Tromb" vlasništvo dugogodišnjeg iskusnog jedriličara iz Dobrote, a koja je na regatama nastupala za Jedriličarski klub "Lahor" iz Kotora.

"Čim smo prije oko sat vremena dobili informaciju o nersreći, aktiviran je nacionalni plan traganja i spašavanja i angažovani su efektivi Uporave pomorske sigurnosti, Plovne jedinice MUP-a, Lučke kapetanije Kotor, Inspekcije sigurnosti plovidbe iz Kotora i Regionalnog ronilačkog centra RCUD iz Bijele. Trenutno nam je prioritet spašavanje dva lica koja se nalaze na hridinama, i do kojih je veoma teško doći jer je more nemirno i veliki su talasi. ", kazao je "Vijestima" oko 14.30 sati direktor UPS Crne Gore Safet Kočan koji je sa ekipom bio na putu ka mjestu nesreće.

Iz UPS su potvrdili Vijestima da je helikopter MUP-a krenuo u akciju izvlačenja preživjelih sa hridina kod Dobreča. Angažovani su i pripadnici Službe zaštite i spašavanja Tivat, Gorske službe spašavanja kao i ekipa Hitne medicinske pomoći koja se trenutno nalazi na mjestu nesreće najbližoj kolima dostupnoj lokaciji - na Mirištima. U pripravnosti je i jedan helikopter Vojske Crne Gore.

Kočan je dodao da nema zagađenja mora jer je u nesreći stradala taktička jedrilica, odnosno plovilo koje nema motor pa nema ni prosipanja goriva i ulja u more.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.