Ubica ispalio 10 metaka u Nedovića
Foto: Savo Prelević/Vijesti

Inspektori saslušali više svjedoka, pregledani snimci kamera...

Ubica ispalio 10 metaka u Nedovića

Podgoričanin Ivan Nedović (33) pogođen je sa 10 metaka, a u tijelu njegovog prijatelja Milića Minje Šakovića (30) završilo je pet metaka ispaljenih prekjuče oko 13 časova iz automatske puške.

Navodni član škaljarskog klana Šaković preživio je atentat, ali su hici bili kobni za Nedovića koji, prema policijskoj evidenciji, nema kriminalni dosije. 

Istražitelji su utvrdili da je na automobilu korišćenom u pokušaju atentata na  Šakovića, tokom kog je stradao njegov prijatelj Nedović, obrušen  broj šasije. To su utvrdili podgorički inspektori i forenzičari, nakon što je u Donjim Mrkama pronađen zapaljen sivi "bmw", kojim su se napadači prije dva dana dovezli do kompleksa "Auto Zeta".

vlcsnap2017090916h16m13s175

Foto:RTCG

Na zapaljenom automobilu pronađene su austrijske registarske oznake, kazao je sagovornik "Vijesti" iz policije. Objasnio je da inspektori vjeruju da je automobil ukraden u inostranstvu.

U prvim satima istrage ubistva Nedovića i ranjavanja Šakovića, inspektori su saslušali više osoba koji su, prema policijskoj evidenciji, bezbjednosno interesantni. 

"Izuzeto je  dosta tragova koji će se vještačiti. Imamo i neka saznanja koja se provjeravaju i čija potvrda bi nam bila od značaja", kazao je izvor iz istrage. Podgorički inspektori juče su pregledali snimke sa nadzornih kamera u širem djelu grada, kako bi precizno utvrdili odakle su se dovezli ubica i njegov pomagač. Među saslušanima su i bliski prijatelji Šakovića, od kojih je policija tražila informacije o kontaktima tog Podgoričanina. 

Nedović je stradao u kafeu Auto Zete u Podgorici. Sivi BMW inostranih registarkih oznaka oko 12:30 sati zaustavio se ispred tog objekta, a sa suvozačevog mjesta izašao je maskirani muškarac, dotrčao do  bašte lokala ograđene staklom   i iz automata ispalio rafal koji je pokosio Nedovića i Šakovića.

Dobro obaviješteni izvor “Vijesti” tvrdi i da je navodni član škaljarskog kriminalnog klana preživio zahvaljujući bratu Marku, koji se bacio preko njega i oborio ga na pod.

Isti sagovornik saopštio je da je Šaković došao da mu operu automobil i da je okončanje tog posla čekao u kafiću koji posluje u okviru Auto Zete.

“Znao je da je plaćeno njegovo ubistvo i uprkos tome, prilično slobodno se šetao... Nevjerovatno da se vozio blindiranim automobilom, a da je sjedio  u bašti ograđenoj staklom”, kazao je izvor “Vijesti”.

Osim polomljenog stakla, na mjestu pucnjave bio je  veliki broj čaura. Nekoliko građana novinaru je saopštilo da su se čula tri rafala... 

Direktor Urgentnog centra Nermid Abdić kazao je "Vijestima" da je Nedović u tu ustanovu doveden bez znakova života i da su ljekari mogli samo da konstatuju smrt.

“M.Š. je primljen sa prostrijelnim ranama u predjelu grudnog koša i gornjeg ekstremiteta. Operisan je i zbrinut na odjeljenju, stabilnih vitalnih parametara”, rekao je Abdić.

“Vijestima” je iz policije nezvanično rečeno da  policija vjeruje da je pokušaj ubistva Šakovića nastavak kokainskog rata koji bjesni već treću godinu.

Dva kotorska kriminalna klana - kavački i škaljarski ratuju od kraja 2014. godine, kada je u Španiji nestao tovar sa 200 kilograma droge.

 

Vijesti

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.