DPS Herceg Novi: Komedijaši na vlasti III

DPS Herceg Novi: Komedijaši na vlasti III

Poštovani građani, zahvaljujemo se na velikom broju poziva podrške i iskazanim simpatijama za saopštenje koje smo nazvali "Komedijaši na vlasti". Prihvatili smo vašu sugestiju i, inspirisani nedavnim dešavanjima, pripremili treći nastavak, navodi se u saopštenju OO DPS Herceg Novi.

Saopštenje prenosimo integralno:

Naziv djela: Komedijaši na vlasti

Čin: treći

Scena: kabinet Predsjednika Skupštine

Uloge: kumovi

Katić: "Đe si kume, dođi da te zagrlim, mili moj Bigo."... (kumovi se grle, onako kumovski)... "Evo sam pravo iz Jagodine kod tebe."

Bigović: "Iz Jagodine? A što si tamo činio, kume Kati?"

Katić: "Bratimio se sa, sa... kako zvaše onaj iz Jagodine... Lišaj? Ne, ne... Palma. Bratimio sam se sa Palmom."

Bigović: "Ti to po botaničkoj liniji, kume Kati, novske palme kod Palme u Jagodinu. Neka si, neka. Nego, kume Kati, jesi li imao odluku Skupštine Opštine da se bratimiš?"

Katić: "Odluku? Kakvu odluku? Što će mi? Mi smo koalicija, kume Bigo. Mi sve radimo k'o musketari. Svi za jednoga... Sjećaš se?"

Bigović: "Sjećam se, sjećam, kumara, i to dobro. Nego, kako si mogao da se pobratimiš ako nemaš odluku Skupštine? Moraš voditi računa o zakonu, kume Kati, a zakon je tu jasan."

Katić: "Viđi ovako, kume Bigo, ja sam tamo pošao i mi smo se obećali jedan drugom. Javio sam medijima, oni su to objavili i ta stvar je završena. Za-vr-še-na! Poslije ćemo provuć' odluke na Skupštini, kume Bigo. Ne sjekiraj mi se stalno. Nego, da si ti vidio, moj kumara, kako ovaj Palma dijeli pare. Svaka mu čast! Svakome koga vidi da po dvije-tri 'iljade. A rabota? Ih, nema tu ovih koalicionih dogovora, procedura i čuda k'o kod nas. Ne, ne... Samo reče: dođi sjutra na rabotu i to ti je. Kad će kod nas, kume Bigo, to vrijeme da i ja idem malo po p'jaci, dajem pare i obećavam posa'? A kume? Ja to strašno dobro znam da radim, kumara moj."

Telefon zvoni, Bigović autoritativno: "Da, molim... Nije valjda... Pa što se nije javila?...Uf!... Dobro." Spušta slušalicu i dodaje sebi u bradu: "Kako ću ja ovo izdurat'?"

Katić: "Što kume Bigo? Što je bilo?"

Bigović: "A kako što je bilo: ti u Jagodinu na palmu, a Đurovićeva u Osečinu na šljive. Ima li ko da radi u ovom gradu? Ide 100 dana od kada smo preuzeli vlast. Đe su rezultati? Kako ćemo pred narod?"

Katić: "Ništa se ti ne sjekiraj, kume Bigo. Mi smo vlast! Nije sto dana kad je sto dana, nego kad mi 'oćemo. Pošenućemo 100 dana dvije-tri nedjelje i eto. Stalno ti ponavljam: ne sjekiraj se toliko."

Telefon ponovo zvoni, a Bigović malo manje autoritativno: "Da, molim...Došla je?...Dobro."

Katić: "Što je sad bilo, kume Bigo? Ko te opet iznervirao?"

Bigović: "Sve je u redu. Javljaju da je danas Simonida poranila na posao. Stigla je prije dvanaest."

Katić: "Kad pomenu Simonidu, što ona ne ode neđe, kume Bigo? Ona ti ima dva-tri državljanstva može da ide đe oće. Ili da ti i ja neđe pođemo? Možemo li sledeće nedjelje u Lilehamer?"

Bigović: "Kako to misliš da Simonida ima dva-tri državljanstva?"

Katić: "Ti ne znaš, kume Bigo? E moj kume... A kako ti meni reče: zakon je tu jasan. Ti si mislio da samo mi imamo ove naše sa po dva državljanstva. Ne, ne,... kume Bigo."

U tom trenutku zvoni Katićev mobilni telefon. Katić se trgnu, a osmjeh mu se zaledi. Ipak, slatkozborno izgovori: "Dobar dan, veliki-mali šefe! Kakvo iznenađenje! Šta radiš, veliki-mali šefe? Nismo se čuli od poslednjeg saopštenja kad sam, kako si mi kazao, dodao malo kupusa i kozu da se zna odakle si.... Da, da, tako je, veliki-mali šefe, i zbog izbora u Podgoricu, tako je... Da, da... Veliki-mali šefe, evo ja sam kod kuma Biga u kabinetu, pa sam mislio..." Katić brzo odmače slušalicu da bi umanjio poplavu buke iz slušalice i ispod glasa šapnu kumu: "Greote od ovog našeg velikog-malog šefa. Ža' mi ga je. Još osjeća tjeskobu, mučninu i neodoljiv nagon za povraćanjem kada pomenem DF."

Bigović zabrinuto gleda u daljinu, dok iz slušalice mobilnog telefona izbija glas velikog-malog šefa.

Na žalost, nastaviće se...", piše u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.