Udavio se učesnik NATO vježbe na Baltičkom moru
Ilustracija

Udavio se učesnik NATO vježbe na Baltičkom moru

Švedska mornarica je saopštila da se jedan poljski mornar utopio u luci u Kraskruni, na jugoistoku Švedske.

Nesreća se dogodila tokom vojnih pomorskih vježbi baltičkih zemalja i država članica NATO.

Prema riječima predstavnika švedske vojske Jensa Nikvista, dvojica poljskih mornara kasno sinoć su upala u vodu u Karlskruni i jedan od njih se utopio, prenio je AP. 

U godišnjoj vojnoj vežbi na Baltičkom moru, koju je ove godine organizovala Švedska učestvovalo je oko 5.000 vojnika. 

Osim ove pomorske vježbe, koja se održava od 8. do 21. septembra, Švedska organizuje i drugu još obimniju vojnu vježbu pod nazivom "Aurora 17" u kojoj će od 11. do 29. septembra učestvovati oko 20.000 vojnika iz Švedske i nekoliko zemalja članica NATO.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.