Slovenija savladala Ukrajinu i plasirala se u četvrtfinale
Foto: Anadolija

Eurobasket

Slovenija savladala Ukrajinu i plasirala se u četvrtfinale

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, nakon što je u susretu osmine finala savladala selekciju Ukrajine rezultatom 79:55.

U Istanbulu je danas počela nokaut faza Eurobasketa, a slovenski košarkaši su, u prvom susretu osmine finala, savladali selekciju Ukrajine 79:55 (26:17, 16:10, 26:16 i 11:12) i tako obezbijedili plasman među osam najboljih na ovogodišnjem Eurobasketu.

Slovenija je već od samog početka pokazala apsolutnu dominaciju u igri, što je potvrdio i rezultat na kraju prve četvrtine, kada je bilo 26:17, dok je rezultat prvog poluvremena 42:27. Većih promjena do kraja utakmice nije bilo, a Slovenija je nastavila povećavati razliku. Konačan rezultat bio je 79:55 za Slovence.

Slovenija će u četvrtfinalu odmjeriti snage s boljim iz meča Latvija - Crna Gora, koji na rasporedu sutra, 10. sptembra.

Danas su na raspordu još tri susreta osmine finala, a snage će odmjeriti Njemačka i Francuska, Finska i Italija, te Litvanija i Grčka. 

AA

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.