Normalizovan saobraćaj na pruzi Beograd-Bar
Ilustracija

Kidanje kontaktne preže

Normalizovan saobraćaj na pruzi Beograd-Bar

Na pruzi Beograd–Bar jutros je u zoru došlo do kidanja kontaktne preže prilikom nailaska teretnog voza, što je dovelo do prekida saobraćaja međunarodnog voza na toj relaciji. Kako je Portalu RTCG saopšteno iz Željezničkog prevoza Crne Gore (ZPCG) voz je oko 13.25 stigao u Bijelo Polje.

Kako su iz ŽPCG kazali prekid saobraćaja je bio posljedica kidanja kontaktne mreze prilikom nailaska teretnog voza.

"Iz preduzeća 'Infastruktura zeleznica Srbije' otklonili su kvar oko 12 časova kada je voz nastavio kretanje", navodi se u saopštenju.

Dodaju da,  pošto je voz zaustavljen na teritoriji Srbije preduzeće "Srbija voz" a.d je putnicima obezbijedilo osvježenje.

Ranije je javljeno da se u međunarodnom vozu  nalazi 220 ljudi, a da je na lice mjesta upućena dizel-lokomotiva, koja će prevući zaustavljene vozove.

"S obzirom na to da "Željeznica Crne Gore" ne raspolaže slobodnim kapacitetom za prihvat 220 putnika, neće biti organizovan autobuski prevoz do krajnje destinacije.

Dizel-lokomotiva se očekuje oko 11 sati", navedeno je u saopštenju Srbija voza.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.