Meksiko: Najmanje 58 mrtvih u zemljotresu
Foto:AA

Novi bilans

Meksiko: Najmanje 58 mrtvih u zemljotresu

Najmanje 58 osoba poginulo je u snažnom zemljotresu koji je pogodio južnu pacifičku obalu Meksika, saopštili su danas zvaničnici novi bilans stradalih.

Šef civilne zaštite Luis Felipe Puente rekao je da je 45 smrtnih slučajeva potvrđeno u južnoj državi Oahaka.

U državi Čijapas poginulo je 10 ljudi, a još troje u saveznoj državi Tabasko.

To je najjači zemljotres koji je pogodio Meksiko u ovom vijeku, sa magnitudom od 8,2.

2017090822563810525669043Web
Foto:Anadolija

Pacifički centar za upozoravanje na cunamije saopštio je da su izmjereni talasi do jednog metra visine iznad uobičajene.

Američki geološki institut je saopštio da je epicentar bio blizu granice Mekska i Gvatemale i na dubini od 35 kilometara.

Zemljotres se osjetio i u glavnom gradu Meksika, gdje su stanovnici u sred noći izašli na ulice zbog straha od rušenja zgrada.

2017090822563810525669042Web

Foto:Anadolija

Djelovi grada su ostali bez struje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.