Ubistvo u Podgorici za 8 sekundi, pronađen zapaljen automobil
Foto:portalanalitika.me

Brižljivo planiran zločin

Ubistvo u Podgorici za 8 sekundi, pronađen zapaljen automobil

Ivan Nedović (34) iz Podgorice ubijen je juče u centru grada u 12 sati i 48 minuta u lokalu kod objekta „Auto Zeta“ u Ulici Vaka Đurovića, dok je njegov poznanik i sugrađanin Milić Minja Šaković (30) teško ranjen. Na njih dvojicu dok su sjedjeli u lokalu nepoznati napadač je, iskočivši iz zaustavljenog automobila ,,bmw“, ispalio tri rafala.

Nedović je preminuo u Urgentnom centru, ubrzo nakon što je dovežen, a Šaković je hitno operisan, ali nije imao povredu ni jednog vitalnog organa i njegovo stanje je, kako kažu iz Kliničkog centra, stabilno.

Zadržan je na Odjeljenju digestivne hirurgije pod jakim policijskim obezbjeđenjem.

Nekoliko sati kasnije, policija je u mjestu Donje Mrke u Piperima pronašla zapaljeni automobil ,,bmw“ i automatsku pušku, najvjerovatnije tipa ,,kalašnjikov“. To otkriće potvrđuje prve pretpostavke da je akcija bila brižljivo planirana, da je postojala jaka logistika za likvidaciju, da su počinioci imali pripremljeno vozilo za bijeg i više pomagača.

vlcsnap2017090916h16m13s175

Foto: RTCG

Snimak

Snimak sa nadzornih kamera, u koji je Pobjeda imala uvid, otkriva hladnokrvnost zločina koji je očito duže pripreman: vidi se kako maskirani suvozač izlazi iz sivog „bmw“, dolazi do lokala i za manje od deset sekundi ispaljuje tri rafala iz automatske puške kroz staklo objekta. Nakon toga, trčeći ulazi u automobil koji, ne mnogo velikom brzinom, se udaljava ka Vezirovom mostu. Sve se odigralo zastrašujućom brzinom: od kako je izašao iz automobila, sasuo kišu metaka u Šakovića i Nedovića i uskočio u vozilo proteklo je svega – osam sekundi.

U ovom zločinu, prema procjeni stručnjaka iz bezbjednosnih službi, učestvovalo je više osoba, najmanje četiri koje su pratile kretanje ključne mete – Milića Minje Šakovića - a kasnije pomogle egzekutoru i njegovom vozaču da se izgube u nepoznatom pravcu. Prvi rezultati istrage ukazuju da je meta napadača bio Šaković, čije ime je od ranije poznato istražiteljima. Sumnja se da je profesionalna ekipa pratila kretanje Šakovića jer je, ubrzo nakon što je on sjeo u lokal da razgovara sa Nedovićem, stigla zločinačka ekipa.

Izvori bliski istrazi tvrde da je Ivan Nedović stradao jer je sjedio sa Šakovićem za istim stolom. Prema operativnim saznanjima policije, Nedovića je života koštalo to poznanstvo sa drugom iz kvarta Zagoriča. Ivan Nedović, sin vlasnika ,,Auto Zete“ nije bio sklon nekim incidentima, važio je za gradskog momka koji se nije nikome zamjerao, nije bio umiješan u prljave poslove niti ima dosje u policiji. U pravcu Nedovića i Šakovića ispaljena su tri rafala i više od dvadeset metaka što ukazuje na namjere ubica da se osiguraju i ne ostave šansu žrtvi da preživi.

Povrede

Ipak, Šaković je preživio pukom srećom, jer pored osam metaka koji su završili u njegovom tijelu, nijedan mu nije oštetio vitalne organe. Prema saznanjima Pobjede, Šakoviću je probijena plućna maramica a jedan metak je zakačio karlicu.

Očevici iz Kliničkog centra kažu i da je bio svjestan kada je dovežen u bolnicu i da je, nakon operacije, pokazao pribranost.

O njemu, pored ljekara Kliničkog centra, 24 sata brinu i policajci, kako bi se osigurali da se ubice neće vratiti da dovrše posao.

Iako policija nema identitet osumnjičenih, sigurna je da je motiv napada sukob zavađenih klanova iz Kotora.

Pobjeda

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.