Demokrate: Vi iz DPSa imate deset država, mi samo jednu

O državljanstvu

Demokrate: Vi iz DPSa imate deset država, mi samo jednu

Demokrate su u odgovoru Demokratskoj partiji socijalista, kako kažu grupi koja se dijeli na osuđene i one koji čekaju suđenje, da su dali priliku da kažu ko su javni i partijski funkcioneri DPSa koji protivzakonito posjeduju državljanstvo još neke države.

Demokrate u saopštenju ocjenjuju da je "odgovor mladog jurišnika Živkovića besmislen, pa se nećemo na njega ni osvrtati, osim što ćemo mu reći: ne da vaši funkcioneri nisu imali državljanstva Srbije i Bosne i Hercegovine kad su bili kandidati za odborničke i druge funkcije koje obavljaju, već su na današnji dan državljani tih država".

Zatim su iznijeli još par podataka:

Saša Ječmenica, doskorašnji Glavni administrator Opštine Pljevlja, sada Direktor d.o.o. "Čistoća", koji tu funkciju vrši u ime DPS-a, državljanin je Republike Srbije, sa prebivalištem u Čukarici, Beograd; Mervan Avdović, odbornik DPS-a i direktor Srednje stručne škole u Pljevljima, državljanin je Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Starom gradu Sarajevo; Sabrina Hadžiosmanović, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Pljevlja, državljanka je Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Bihaću; Milko Čolović, predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Čistoća“ u Pljevljima, koji tu funkciju vrši u ime DPS-a, državljanin je Republike Srbije, sa prebivalištem na Zvezdari, Beograd.

"Ovim putem pozivamo nadležno tužilaštvo da odmah, kako je to učinilo u slučaju predsjednika Opštine Kotor, pokrene odgovarajući postupak na osnovu objava u medijima, i utvrdi sve činjenice i okolnosti od značaja za donošenje odgovarajuće odluke.Gospodo iz DPSa, evo vam velikodušno pružamo još jednu priliku: sami recite koji su još vaši funkcioneri protivzakonito državljani stranih država, i to na današnji dan, i sami pokrenite odgovarajuće postupke protiv njih. Ako i dalje budete ćutali, mi ćemo nastaviti da ih otkrivamo i obavještavamo javnost", poručile su Demokrate i dodale:

"Vi, gospodo iz OKG DPS imate deset država – jednu za školovanje djece, drugu za bankarske račune, treću za luksuzne kuće, četvrtu za šoping i tako redom, a mi imamo samo jednu, koja vama služi za pljačkanje. E, pa, došlo je vrijeme da i vi, konačno, podnesete račune. A zamislite tek šta vas čeka kad vas izvrnemo iz fotelja, pa se budete utrkivali ko će od vas biti zaštićeni svjedok, a ko svjedok saradnik".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.