Utvrditi kako su se funkcioneri Demokrata u kratkom roku

Živković pozvao nadležne organe

Utvrditi kako su se funkcioneri Demokrata u kratkom roku "oslobodili" stranog državljanstva

Danijel Živković, poslanik Demokratske partije socijalista uputio je zahtjev nadležnim državnim organima da utvrde ko je od visokih funkcionera Demokratske Crne Gore i na koji način, nakon 2006. godine uzeo državljanstvo strane zemlje.

Živković smatra da postoji osnovana  sumnja da je izvjesni broj funkcionera ove partije, protivno zakonu, vođeno privatno - poslovnim interesima, pored crnogorskog dobio i državljanstvo Republike Srbije, što je u suprotnosti sa crnogorskim zakonom.

"Takođe, zahtijevam od nadležnih organa da utvrde način  na koji su se ova lica u nerealno kratkom roku "oslobodila" stranog državljanstva. Postoje indicije da ovaj ispis iz knjige državljana Republike Srbije nije išao regularnom procedurom. U tom smislu, smatram da je od izuzetnog značaja da se utvrdi ko su lica koja su funkcionerima Demokrata omogućila da se oslobode stranog državljanstva i da li ove radnje imaju elemente korupcije, prevare...", naveo je Živković.

On dodaje da prozivajući funkcionere Demokratske partije socijalista, kako kaže, “Demagozi” misle da će u slučaju dvojnog državljanstva visokih funkcionera njihove partije, zamagliti stvarnost i skrenuti sa teme.

"Jedno je sigurno,  slučaj  dvojnog državljanstva Vladimira Jokića, odlazećeg predsjednika opštine Kotor, biće doveden  do kraja   i o tome ćemo blagovremeno upoznati crnogorsku javnost. Sve što vam nije jasno u pogledu državljanstva funkcionera DPS možete utvrditi u postupku koji sami pokrenete.Manipulacije za koje se kao davljenik za slamku hvatate, neće vas spasiti odgovornosti, kako političke, tako i pravne. Uskoro ćemo izaći sa novim podacima, ovaj put tema neće  biti državljanstvo, već će u fokusu biti lažni moral velikih demagoga. I da vas relaksiram: ni jedan visoki funkcioner DPS nije se našao kao stranac na izbornoj listi, a vaši jesu. Mijenjajte  odbranu na vrijeme. Ova ne prolazi.", zaključio je Živković.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.