Demokrate: 4 funkcionera DPSa su strani državljani

Demantovali navode da je Pejović strani državljanin

Demokrate: 4 funkcionera DPSa su strani državljani

Organizovana kriminalna grupa, zvana Demokratska partija Svetozara, ovih nedjelja vodi pravu hajku preko svojih i medija iz podzemlja protiv najperspektivnijeg političkog subjekta u Crnoj Gori, koji ih svojim zdravim idejama i čistim i nekompromitovanim ljudima tjera iz poraza u poraz, a time i u očaj. Jedan od tih je i pokušaj konstruisanja afere Državljanstvo i paljenja vatre tamo gdje ni dima nema, saopštila je Demokratska Crna Gora.

Ističu da kao odgovor na posljednji "udbaški napad" na potpredsjednika i poslanika Demokratske Crne Gore, Mijomira Pejovića, Demokrate i ovog puta kažu: "to su masne neistine i grube izmišljotine -  Mijomir Pejović je državljanin Crne Gore i nijedne druge države, o čemu će on sam javnost vrlo skoro podrobnije informisati i predočiti dokaze koji ovu tvrdnju potkrepljuju".

"No, kad su gospoda iz DPSa već načela tu temu, nijesmo bili lijeni, već smo se obavijestili o tome ko su sve njihovi javni i partijski funkcioneri koji imaju dvojno državljanstvo. Gospodo iz OKG, pitali smo vas ko iz vaših redova u ovom smislu krši zakon. Vi ćutite. Pa, dozvolite da sada mi nešto kažemo na tu temu. Tražili ste – gledajte!", poručile su Demokrate.

Danas su kako saopštavaju počeli od Pljevalja.

"Jedan od razloga je i što je najbučniji među vama, koji je na sva zvona pozivao Tužilaštvo da se pozabavi pitanjem državljanstva Jokića i nekoliko puta javno istupao napadajući gradonačelnika Kotora, Pljevljak Danijel Živković, poslanik i odbornik Demokratske partije socijalista. Ono što je najvažnije, poslanik Živković je i predsjednik Odbora za izbor i imenovanja u SO Pljevlja.

Za gospodina Živkovića i cjelokupnu crnogorsku javnost nekoliko informacija:

-Saša Ječmenica, doskorašnji Glavni administrator Opštine Pljevlja, sada Direktor d.o.o. "Čistoća", koji tu funkciju vrši u ime DPS-a, državljanin je Republike Srbije;
-Mervan Avdović, odbornik DPS-a i direktor Srednje stručne škole u Pljevljima, državljanin je Bosne i Hercegovine;
-Sabrina Hadžiosmanović, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Pljevlja, državljanka je Bosne i Hercegovine;
-Milko Čolović, predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Čistoća“ u Pljevljima, koji tu funkciju vrši u ime DPS-a, državljanin je Republike Srbije", navele su Demokrate.

Prethodno je dodaju prilika poslaniku Danijelu Živkoviću da kao predsjednik Odbora za izbor i imenovanja u SO Pljevlja pokrene pitanje razrješenja dva odbornika DPSa koji su strani državljani, a potom direktora d.o.o. „Čistoća“ koji kao državljanin Srbije obavlja dužnost, kao i njegov kolega predsjednik Odbora direktora.

Pojašnjavaju da u pljevaljskom parlamentu najmanje dva odbornika DPSa su strani državljani i to na današnji dan.

"Imamo situaciju da je funkciju Glavnog administratora sve vrijeme obavljao strani državljanin, a sada je preuzeo javno preduzeće. Kako je Živkoviću promaklo da pokrene pitanje razrješenja i odgovornosti svojih funkcionera, u svom dvorištu i iz svoje nadležnosti, a bavi se Jokićem koji ne posjeduje ni jedno drugo državljanstvo, osim državljanstva Crne Gore, o čemu je priložio na uvid javnosti i odgovarajućim organima dokaz koji to potvrđuje?

Ajde sad, gospodo iz DPS-a, da čujemo šta imate da kažete. Udahnite, fino, polako, redom, angažujte svoje službe i da čujemo odgovore. I imajte u vidu da je ovo tek prva porcija", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.