Norveška će pomoći da društvo sazri u demokratsko
Branka Bošnjak

Sastanak Bošnjak Bjornstad

Norveška će pomoći da društvo sazri u demokratsko

Poslanica Demokratskog fronta i potpredsjednica Pokreta za promjene Branka Bošnjak sastala se juče sa ambasadorom Kraljevine Norveške, Arne Sanes Bjornstadom. Na sastanku su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu, sa posebnim akcentom na situaciju u Crnoj Gori.

 Bošnjak je upoznala ambasadora Bjornstanda sa inicijativom koju je Demokratski front pokrenuo za objedinjavanje opozicionih subjekata, kako bi zajednički pored bojkota pokrenuli i dodatne aktivnosti kako bi se došli do sveopštih fer i slobodnih izbora.

"Iako su neke opozicione partije odbile inicijativu, Bošnjak je istakla da se mora naći neki minimum zajedništva i iz ove pasivne situacije preći u aktivnu, jer ovaj status čekanja šta će Marković da odluči, dok vrijeme neumitno teče je poguban", navodi se u saopštenju.

Norvrški ambasador je rekao da njegova zemlja ima namjeru da pomogne Crnoj Gori da se naše društvo reformiše i sazri u istinski demokratsko te su razmijenili niz ideja u kojim segmentima bi ta pomoć bila najprioritetnija.

"Bošnjak je sugerisala da su to reforme izbornog zakonodavstva i svega onoga što treba da dovede do fer i slobodnih izbora, jer osnov svega je dobiti vlast koja će proizići iz slobodno izražene volje birača u fer izbornoj utakmici", saopšteno je.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.