Sa sastanka

Bečić i Bjornstadu

"Nervoza na dvoru primijetna, ali pobijedićemo ekstremizam i kriminal"

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, sastao se u sjedištu Demokrata u Podgorici sa ambasadorom Kraljevine Norveške u Crnoj Gori, Arne S. Bjornstadom.

Dvojica sagovornika su na početku razgovora razmijenili mišljenje o realizaciji terenske kampanje po kojoj su Demokrate prepoznate i koja ih izdvaja u odnosu na njihovu političku konkurenciju.

Lider Demokrata je upoznao ambasadora da za njih nema predaha, godišnjih odmora i slobodnih dana, jer se Crna Gora nalazi u velikim unutrašnjim problemima i dubiozama, koje nam ne im kako se navodi, ne daju za pravo da se bahanališu i uživaju, već nalažu potrebu da obiđu svaku kuću i svakog čovjeka u Crnoj Gori.

“Činjenica da svakog dana lično obiđem oko 30 domaćinstava i porazgovaram sa stotinjak ljudi, a naši mladi aktivisti dnevno posjete preko 500 domova i porazgovaraju sa preko hiljadu građana, recept je na koji DPS nema odgovor”, istakao je Bečić. “Nama se vrata domova sa radošću otvaraju, jer širimo ljubav, slogu i donosimo čiste ruke, a oni na vrata ne smiju ni pokucati, jer su uništili sve što je čovjek stvarao, pa su sada krenuli i na ono što nam je priroda podarila”, naglasio je predsjednik Demokrata.

Bečić je istakao da je "nervoza na dvoru primjetna, zato što poslije tri godine “skeniranja” svojstvenog njihovim monstuoznim strukturama i službama, nijesu mogli naći ništa što bi ih moglo kompromitovati".

 “Zato nervozu oni i njihovi pomagači pokušavaju liječiti napadaima, podmetanjima, primitivizmom i fabrikovanjem afera, valjda očekujući da se bavimo njima i njihovom prljavim pomagalima. Naš odgovor koji je jači od bilo koje njihove službe, paraslužbe, medijskih i drugih pomagala, jeste uporan terenski rad, konkretni rezultati, iskrena i dosljedna politika i povjerenje građana. Pobijedićemo ekstremizam, primitivizam, monstruoznosti, a time i kriminal i korupciju, jer mladost nikada niko nije uspio pobijediti, pa neće ni poslednji diktatorski režim u Evropi, koji trči posljednji krug”, ustvrdio je Bečić.

Lider Demokrata i ambasador Kraljevine Norveške su napravili osvrt i na značaj posjete potpredsjednika SAD-a Crnoj Gori, prve u stotinu godina diplomatskih odnosa, u okviru koje se uvaženi gost sastao sa predsjednikom Demokrata i jednim brojem predstavnika opozicije, ali ne i sa predsjednkom DPS-a. 

“Poruka je jasna i ne treba joj prevoda. Svaki dan sam na terenu i mislim da su je građani odlično razumjeli”, zaključio je Bečić.

On  je upoznao gosta sa dramatičnim ekonomskim pokazateljima u dijelu javnog duga, stepena spoljnotrgovinske razmjene, nezaposlenosti, ali i najnovijim mjerama Vlade koje su ponovo imale za metu najranjivije kategorije stanovništva. 

“Kada ne smijete da naplatite poreski dug, zaustavite koncesionu, šumarsku mafiju i uvozničke lobije, onda udarate na obične građane, vodeći ekonomsku politiku koja nema ni viziju, ni budućnost, ni održivost. Činjenica da će najnovijim zakonskim izmjenama građanin PDV u Pljevljima ili Rožajama plaćati 21%, a u hotelu Splendid 7%, dokaz je gaženja Ustava i potpunog kraha ove nedomaćinske vlasti”, naglasio je Bečić.

Dvojica sagovornika su se saglasili o neophodnosti daljeg dijaloga u cilju saradnje i održavanja dobrih odnosa između dvije države.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.