Saslušani pripadnici SAJ-a, ne znaju ko je prebio Martinovića
Miodrag Mijo Martinović

Saslušani pripadnici SAJ-a, ne znaju ko je prebio Martinovića

Na glavnom pretresu u Osnovnom sudu u Podgorici danas su saslušani pripadnici SAJ-a Veselin Rabrenović i Marko Tripković u svojstvu svjedoka povodom incidenta nakon razbijanja protesta Demokratskog fronta 24. oktobra pretprošle godine, u kojem je Miodrag Mijo Martinović kako se navodi zadobio tjelesne povrede i čiji je automobil tom prilikom oštećen.

U ovom postupku sudi se službenicima SAJ-a Goranu Zejaku i Boru Grguroviću za mučenje u sticaju sa teškim tjelesnim povredama i uništenjem i otuđenjem tuđe stvari.

Rabrenović i Tripković tvrdili su da nijesu bili na mjesto gdje se navedeni događaj desio i da nemaju direktnih informacija o tome ko je od njihovih kolega učestvovao u tom incidentu, jer su svi bili pod pancirima i maskama.

Šest pripadnika SAJ-a, koji su takođe pozvani u svojstvu svjedoka, danas nije moglo da pristupi saslušanju jer su službeno odsutni.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 5. oktobar kada će se saslušati vještak medicinske struke koji će se izjasniti o vrsti i težini povreda koje je Martinović zadobio i vještak saobraćajno-mašinske struke koji će se izjasniti o oštećenjima na vozilu, visini materijalne štete.

Povodom ovog incidenta komandant  Specijalne antiterorističke jedinice Radosav Lješković, koji je suspendovan, osuđen je na pet mjeseci zatvora zbog navodnog prikrivanja sajovaca koji su u noći 24. oktobra 2015. kako se sumnja učestvovali u navedenom događaju.

CdM

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.