Demokrate DPS-u: Kažite imena vaših funkcionera koji imaju državljanstvo Srbije
Mensur Mujković

"Lopov na ulici viče držite lopova“

Demokrate DPS-u: Kažite imena vaših funkcionera koji imaju državljanstvo Srbije

Demokratska partija Svetozara još jednom na djelu pokazuje onu „lopov na ulici viče držite lopova“. Ono što pripisuju drugima, očito je zahvatilo kleptomane iz OKG. Agresija koju ovih dana ispoljavaju, kao posljedica frustracija zbog gubitka vlasti u Budvi, Kotoru i Herceg Novom, kao i zbog i slutnje poraza koji im se spremaju u Mojkovcu, na Cetinju i drugdje, zamutila im je svijest, pa sve češće pominju obraz, navodi se u saopštenju Mensura Mujković, član OO Demokrata Pljevlja.

Mujković navodi da to ne bi smjeli da čine, ako misle da ijedan časni građanin u Crnoj Gori ikad više pomene obraz, "jer kad pomenu obraz oni koji su iz zemlje iznijeli par milijardi eura i od zavarivača auspuha, koji nijesu znali putem ići, postali viša klasa i nekakava elita, nema poštenog Crnogorca, Srbina, Bošnjaka, Muslimana, Albanca, Hrvata ili Roma koji iz vokabulara neće tu riječ izbaciti".

"Ajde sve, ali kad prigovaraju na zakonitost zapošljavanja oni koji su postali sinonim za partijsko zapošljavanje i nepotizam i čiji je visoki funkcioner dao nemjerljiv doprinos svjetskoj literaturi iz ove oblasti, sa onom njegovom formulom „1 zaposleni – 4 glasa“, onda zaista sve izgubi smisao. Da li je uopšte nakon toga predmetno pominjati cijelu nepotističku šemu u Budvi – ono drvo organizovane kriminalne grupe Marovića, Lazovića, Rađenovića, Popovića i ostalih, njihovih kumova, strina i ujni, zbog kojeg su mnogi mladi otišli iz ove države ili trunu na birou? Nakon političkog bezobrazluka da se nekome spočita podjela koju je pomenuti Jelić patentirao na „vaše“ i „naše“, ima li smisla pominjati činjenicu koja je svakom građaninu ove države dobro poznata – Demokratska partija Svetozara je uvela praksu po kojoj građani mogu samo da se slikaju sa svojom diplomom, ako nemaju člansku kartu vladajuće partije? U svim opštinama u kojima vršite vlast, DPS-ovska gospodo, stvorili ste prave porodične azile za udomljavanje svakog člana vašeg domaćinstva", kaže Mujković.

Dodaje da je u nekim opštinama ostalo samo još "kućne ljubimce da zaposle".

"No, i to je prošlost – sve manje ste u poziciji da bilo što učinite. Sad možete samo da se batrgate i režite na svaki demokratski iskorak koji učine Demokrate. Ili kad vam pomenemo vladavinu prava. Sami pomen demokratskih procedura, vladavine prava i pravne države za vas predstavlja pravi košmar", saopšteno je.

Mujković kaže da ono što su učinili iz DPS-a od Crne Gore nijesu ni najveći neprijatelji u istoriji.

"Oglodali do koske, i još vam je malo. I još ne peče savjest. Ne peče vas savjest da pomenete plate, a građani su za vaše i plate vaših funkcionera za ovih 27 godina iskeširali najmanje 201 milion eura? Imate li ikakavih skrupula da pominjete nečija primanja, a vi ste u ovom mandatu Skupštine prisvojili 5 miliona eura, pa još napravili red ispred blagajne za 245 eura goriva, dnevnice i stanarinu? Osjećate li makar malu nelagodu dok sve ovo pominjete, a za pritiskanje tastera kako „šef“ naredi i usvajanje neustavnih zakona, imate slobodu da nabijate telefonske račune od po nekoliko hiljada? I sve ovo prigovarate političkom subjektu koji se odrekao i troškova za gorivo, i službenih vozila, i službenih telefona, i dnevnica i stanarine. I od najvećeg dijela svojih plata poslanici Demokrata su renovirali 3 škole na seoskom području. A vi, šefovi i članovi OKG? Čega ste se vi odrekli i šta ste vi obnovili iz svojih sredstava za ovih tri decenije, osim što uskratili pravo građanima da normalno žive?

I, na kraju, kad već pomenuste državljanstvo – kažite nam imena vaših funkcionera koji imaju državljanstvo Republike Srbije. Sve fino i polako: koliko je takvih bilo na izbornim listama, koliko njih su javni funkcioneri, koliko njih su partijski funkcioneri? Izvolite, pa ćete posle mlatiti praznu slamu", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.