Dikić nije došao zbog zdravstvenog stanja, nastavak suđenja u ponedjeljak
Foto: Screenshot

11. septembar u 9 sati

Dikić nije došao zbog zdravstvenog stanja, nastavak suđenja u ponedjeljak

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma tokom izbornog dana u oktobru prošle godine koje je trebalo biti nastavljeno danas, odloženo je za 11. septembar u 9 sati.

Kako je saopštila sutkinja Suzana Mugoša, pretres se odlaže jer nije pristupio optuženi Bratislav Dikić, zbog zdravstvenog stanja.

"Sudu je od ljekara iz ZIKS dostavljen izvještaj da Bratislav Dikić nije sposoban da prisustvuje suđenju", kazala je Mugoša.

Drugog dana svjedočenja o njegovoj ulozi u Aferi Državni udar, bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, odgovarajući na pitanja advokata odbrane kazao je da se opisan na način kao u optužnici državni udar nikada ne bi mogao izvesti.

Nakon ispitivanja optuženog Bratislava Dikića, odbranu je iznio optuženi Miloš Jovanović koji je kazao da nije kriv.

On je izjavio da ga je Aleksandar Sinđelić unajmio da pirotehnikom i molotovljevim koktelima ruinira neku zgradu u ulici Vojislava Grujića 4 u naselju Stari Aerodrom. Sinđelić je mu je takođe rekao da zgradu može i da zapali ali da to on nije uradio.

Jovanović je takođe kazao da je čuo da je u Crnoj Gori planirana revolucija, rušenje vlasti 16. oktobra.

"Trebalo je da se zauzmu zgrade policije, da se uleti u Skupštinu i da se Đukanović uhapsi ili eventualno ubije. Šta ću sad, predaleko sam otišao", rekao je Jovanović juče.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina – lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.Suđenje je u julu odgođeno zbog zahtjeva advokata odbrane za izuzeće glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.