Crna Gora bolja od Rumunije, s Letonijom u osmini finala
Foto: fiba.com

Treći u grupi

Crna Gora bolja od Rumunije, s Letonijom u osmini finala

Košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Klužu selekciju Rumunije 86:69 (24:19, 18:11, 24:23 i 20:16), u utakmici posljednjeg, petog kola C grupe Evropskog prvenstva.

Crnogorski košarkaši ranije su obezbijedili plasman u osminu finala, a takmičenje u grupi završili su sa tri pobjede i dva poraza. 

Savladali su i Mađarsku 72:48 i Češku 88:75, dok su poraženi od Španije 99:60 i Hrvatske 76:72. Rumunija je i poslije petog kola bez pobjede na šampionatu. 

Crnu Goru su do pobjede vodili Nemanja Đurišić sa 14, Bojan Dubljević i Dino Radončić sa po 13 poena. Dvocifren učinak imali su i Nikola Vučević sa 11 i Nemanja Vranješ sa deset poena. 

U rumunskoj selekciji najbolji je bio Nandor Kuti sa 18, dok je Andrej Mandaš meč završio sa 14 koševa. 

Crna Gora će u osmini finala, u nedjelju u Istanbulu, igrati s Letonijom, drugoplasiranom selekcijom D grupe. Letonija je u posljednjem kolu savladala Tursku 89:79.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.