CG treća u grupi bez obzira na ishod meča sa Rumunijom
Ilustracija

CG treća u grupi bez obzira na ishod meča sa Rumunijom

Košarkaši Španije lako su savladali Mađarsku 87:64 u svom posljednjem meču naše grupe C na Eurobasketu.

Nijednog trenutka trijumf "furije" nije dolazio u pitanje, a taj rezultat znači da će Crna Gora biti i definitivno treća u grupi bez obzira na večerašnji rezultat našeg duela s Rumunijom, prenosi Rtcg.

Španija će rivala u osmini saznati nakon večerašnjeg meča Letonije i Turske, baš kao i naša selekcija.

Ko izgubi u tom duelu ići će "furiju" i tako vjerovatno završiti učešće na Eurobasketu, jer su izabranici Serđa Skarijola uprkos izostancima bitnih igrača pokazali da su ubjedljivo najkvalitetnija ekipa na turniru.

Španci i Slovenci su jedine ekipe koje nijesu poražene u grupnoj fazi Eurobasketa.

Najefikasniji u Španiji bio je kapiten Pau Gasol koji je ubacio 20 poena a sredinom druge četvrtine ušao je u istoriju jer je postao najbolji strijelac na EP ikada, jer je na vječnoj listi prestigao Tonija Parkera.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.