Srpska koalicija učestvuje u izradi Deklaracije o zaštiti i očuvanju srpskog naroda
Ilustracija

Srpska koalicija učestvuje u izradi Deklaracije o zaštiti i očuvanju srpskog naroda

Srpska koalicija daće svoj puni doprinos izradi Deklaracije o zaštiti i očuvanju srpskog naroda. Mi ćemo konkretno učestvovati u ovom projektu predlogom seta rješenja za početak dijaloga koji treba da rezultira otvaranjem srpskog pitanja u Crnoj Gori, saopštio je funkcioner Srpske stranke i Srpske koalicije, Slavko Fuštić.

''Donošenje Deklaracije, koju su inicirali predsjednici Srpske i Srbije, Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, zaslužuje aktivan rad i slogu svih srpskih nacionalnih stranaka koje djeluju u državama nastalim raspadom bivše SFRJ. Nažalost, na području lažne države ''Kosovo'' i Crne Gore, Srbi su najekstremnije ugrožena etnička zajednica u cijeloj Evropi.
Zato je odgovornost svih koji zastupaju Srbe u Crnoj Gori ogromna, a učešće u definisanju rešenja koja će biti precizirana u Deklaraciji – neophodno'', kazao je Fuštić.

Smatra da parcijalni i sebični interesi, tokom rada na Deklaraciji, mogu da unište njene domete.

++Rad, sa nacionalnim interesom i srpskom slogom kao konačnim ciljem, može da iznjedri novi srpski nacionalni program. Očekujemo napor ka jedinstvu i napretku cijele naše nacije, i učestvovaćemo, sa našim predlozima, isključivo zbog budućnosti svih Srba, prije svega u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj'', navodi se u saopštenju.