Uragan Irma nanio štetu na britanskom ostrvu Angvili
Foto: AP

Uragan Irma nanio štetu na britanskom ostrvu Angvili

Britanska vlada saopštila je danas da je uragan Irma nanio "ozbiljnu" štetu na britanskoj prekomorskoj teritoriji, ostrvu Angvili koji se nalazi u arhipelagu Ostrva zavjetrine na sjeveru Malih Antila, javila je agencija AP.

Zvaničnik britanskog Ministarstva inostranih poslova Alen Dankan izjavio je da je Irma udarila na ostrvo svom snagom i dodao da je šteta pričinjena i na Britanskim Djevičanskim osrtvima, ali da još nema informacija o eventualnim žrtvama, prenosi Beta.

Holandski premijer Mark Rute pozvao je danas građane da upute donacije poslije naleta Irma na francusko-holandskom ostrvu Sveti Martin. Rute je dodao da još nema vijesti o eventualnim žrtvama.

Francuske vlasti su sa svoje strane saopštile da je poginulo osam i povrijeđena 21 osoba na Svetom Martinu, javila je agencija Frans pres.

Irma važi za najsnažniji uragan koji je pogodio Atlantik. Označen je kao uragan pete, najjače kategorije prema Safir-Simpsonovoj skali određivanja jačine vjetra.

Francuska meteorološka služba navela je da je Irma "istorijski uragan sa jačinom bez presedana na Atlantiku".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.