URA: Dok DPS štiti narko klanove, gone Jokića što je poštovao zakon
Foto: URA

URA: Dok DPS štiti narko klanove, gone Jokića što je poštovao zakon

Iako crnogorski pravni sistem godinama funkcioniše kao paralelni univerzum, u kome važe zakoni kriminalaca i tajkuna, a ne građana, morala i zdravog razuma, podnošenje krivične prijave protiv predsjednika Opštine Kotor - zbog toga što je poštovao zakon - je najprizemniji i najsmiješniji pokušaj koprcanja onih koji su u takvom bezakonju pronašli mjesto za sebe, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA je reagovala nakon što je kompanija “Hefesta”, koja gazduje ugostiteljskim objektom “Verige 65” i čiji vlasnici važe za ljude bliske predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću, podnijela krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića i drugih odgovornih lica u toj opštini.

“Koliko god da su crnogorske zakonodavne i sudske institucije decenijama ponižene i podložne političkim uticajima, podnošenjem ove krivične prijave usvaja se praksa da će - svako poštovanje zakona i uspostavljanje reda, biti krivično djelo. To bi, najblaže rečeno, bilo prvoklasno poniženje za svaku normalnu državu“, podsjetili su u Građanskom pokretu URA.

U pokretu URA navode da uprkos činjenici da “za predstavnike DPS-a i njihove tajkune, svako poštovanje zakona i uvođenje reda predstavlja subverziju, svaki zdravorazumski i slobodnoumni čovjek mora stati u zaštitu kotorske Opštine, bez obzira na sve političke razlike”.

“Predstavncii kompanije “Hefesta” su vjerovatno, po ustaljenoj crnogorskoj privrednoj praksi, pomislili da im prisustvo predsjednika DPS-a na svečanom otvaranju može nadomjestiti činjenicu da nemaju dozvolu za rad ugostiteljskog objekta. Međutim, u Crnoj Gori za koju se URA snažno zalaže, nijedan pojedinac ne može biti jači od zakona, pa neka se polako navikavaju na drugačije uslove igre”, ukazali su u Abazovićevom pokretu.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.