Promocija Nišvila na Petrovac Jazz Festu

Promocija Nišvila na Petrovac Jazz Festu

Jedan od najvećih jazz festivala na prostoru Balkana- Nišvil imao je sinoć promociju na Petrovac Jazz festivalu.

Saradnja između ove dvije manifestacije uspostavljena je još prošle godine, a organizatori Petrovac jazz festivala ove godine su u Nišu imali i svoj štand.

Tako je sinoć u galeriji na spratu spomen doma Crvena komuna u sklopu 11. Petrovac Jazz Festivala otvorena izložba fotografija sa Nišvila pod nazivom “Carski Rez”, autora Dušana Mitića Cara. Zahvaljujući fotografijama publika je mogla da se informiše koje su to zvijezde bile dio ovog festivala sa tradicijom dugom preko 30 godina, kao i da pogleda neke interesantne detalje sa koncerata koje je Mitić uspio da zabilježi. Izložba će trajati do 10. septembra. U okviru izložbe, predstavljena je i knjiga o Nišvilu, kao i ovogodišnje brošure.

izlozba1

Promocija gostiju iz Niša nastavljena je na terasi tvrđave Castello. Naime, publici se predstavio trio Jayus Jazz iz Niša koji su svojim instrumentalima razgalili prisutne. Na repertoaru su se našle autorske kompozicije, kao i nekoliko obrada. Nakon Jayus Jazza opet je došao red na učesnike festivala, da na bini bez previše priprema pokažu šta znaju. Tako je veče završeno uz još jedan nastup All Petrovac Jazz Fest Star i njihovog “Jam sessiona”.

Besplatna ponoćna projekcija i sinoć je održana u budvanskom Cadmus Cineplexu gdje je prikazan film “Osvijetljen iznutra”.izlozba

Sedmi dan festivala biće u znaku domaćih izvođača. Tako će na tvrđavi Castello od 22 sata nastupe imati The Grupa sastavljena od muzičara sa primorja, dok će veče zatvoriti Enes Tahirović trio. Prije toga, ispred Crvene komune publika će uživati u još jednom jazz sessionu All Star Petrovac festa od 20 časova. Za ljubitelje filma u ponoć u budvanskom Cadmus Cineplexu biće posljednja projekcija posvećena džezu, a na programu je film “U godini hip hopa”.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.