Srbija: Šleper pokosio dva vojnika na autoputu, na mjestu mrtvi
Foto:Ras Srbija

Saobraćajna nesreća na auto putu Beograd – Niš

Srbija: Šleper pokosio dva vojnika na autoputu, na mjestu mrtvi

U saobraćajnoj nesreći kod Aleksinca nastradala su dva pripadnika Vojne policije tridesetdvogoišnji Vladan Jovanović iz Pirota i četrdesetrogodišnji Srdjan Stevanović iz Prokuplja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Nesreća se dogodila sinoć na autoputu Beograd-Niš kod Aleksinca, kada je kamion sa prikolicom, beogradskih registarskih oznaka, naletio na pripadnike vojske koji su se nalazili pored vozila u zaustavnoj traci, prenijela je Beta.

Vozila su bila propisno označena, u njima je bilo 14 pripadnika Trećeg bataljona Vojne policije koji su se vraćali sa sportskog prvenstva u Beogradu. 

Ostali pripadnici vojske su nepovrijeđeni, a na vozilima je pričinjena manja materijalna šteta.

Uviđaj je izvršila patrola policije iz Aleksinca, a na mjesto nesreće je izašla ekipa hitne pomoći i nadležni tužilac.

Oni su se kolegama išli autoputem u dva džipa  ali su se u jednom trenutku zaustavili u zaustavnoj traci, sa upaljenim rotacionim svjetlima, vjerovatno jer je vozač jednog terenca posumnjao na kvar. 

Dvojica nastradalih su, pretpostavalja se, bili ispored vozila kada je na njih naletio teretni kamion, beogradskih registarskih oznaka, koji se takođe kretao ka Nišu. 

Kamion koji je pokosio dvojicu vojnika zaustavio se tek više od 50 metara od mjesta nesreće. 

Kako saznaje “Blic” na samom šleperu bilo je vidljivo oštećenje na desnoj strani kabine, kojom je i udario i usmrtio vojnike. 

Kapetan Vladan Jovanović u Vojsci Srbije je bio od 2009. godine, a mladji vodnik Srdjan Stevanović u službi je bio od 2000. godine.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković uputili su telegrame saučešća porodicama nastradalih pripadnika Vojske Srbije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.