Ilustracija

"Irma" nosi sve pred sobom na Karibima

Uragan "Irma" napravio je veliku štetu i izazvao poplave na karipskim ostrvima. Na ostrvu Sveti Martin uništene su zgrade francuske vlade.

"Uništene su četiri najčvršće zgrade na ostrvu Sveti Martin, što znači da su stradale vjerovatno i druge slabije građevine", rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolom.

Na ovom ostrvu u prekidu je električno snabdijevanje, dok na Svetom Bartolomeju, gdje živi oko 9.000 ljudi, uragan ometa komunikacije, prenosi Bi-Bi-Si.

U francuskom dijelu Svetog Martina živi oko 40.000 ljudi, a isti broj je i na holandskoj strani ostrva.

Uragan "Irma" prerastao je u petu kategoriju, a brzina vjetra dostigla je do 300 kilometara na čas. Ovo je najsnažniji uragan koji je u posljednjih deset godina pogodio ostrvo Atlantik.

Zbog uragana je proglašeno vanredno stanje na Floridi, u Portoriku i na Djevičanskim ostrvima, dok su vlasti na Bahamima rekle da bi mogli da evakuišu šest južnih ostrva.

RTS

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.