DPS: Sudski postupak ne može biti ugrožen
DPS

Uprkos namjerama DF-a

DPS: Sudski postupak ne može biti ugrožen

Na današnjem suđenju optuženima za pokušaj terorizma, poslanici Demokratskog fronta, izbačeni iz sudnice zbog vulgarnosti, nekulture i primitivizma, još jednom su pokazali svoj odnos prema državnim institucijama, saopštili su iz Demokratske partije socijalista.

"Bez obzira na njihove namjere - pokušaje opstrukcije suđenja i rušenja  optužnice - ovaj sudski postupak, možda i najvažniji u novijoj crnogorskoj istoriji, ne može biti ugrožen", kazali su iz DPS-a. 

Ta partija je, kako su kazali, uvjerena da će sudski proces proteći u skladu sa Ustavom i zakonima, i da će svi elementi crnogorskog društva doprinijeti njegovom punom legitimitetu.

"U tom smislu, pored poštovanja principa nezavisnosti sudstva koje očekujemo od političkih subjekata, smatramo da je izuzetno značajno da mediji, a posebno javni servisi, objektivno, nezavisno i nepristrasno izvještavaju o svim fazama ovog postupka, i da ne podliježu senzacionalizmu i spinovima političkih partija i parapolitičkih organizacija koje konstantno vrše pritisak na tužilačke i pravosudne organe", navode iz DPS-a.

Samo tako će, kako su dodali, pokazati zrelost i odgovornost društva i omogućiti nadležnim organima da svoj posao rade nezavisno, u skladu sa zakonima i demokratskom praksom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.