LP: Jedina smo partija liberalnog centra
Foto: LPCG

Primili švedsku liberalnu fondaciju

LP: Jedina smo partija liberalnog centra

Delegacija Liberalne partije sastala se sa predstavnicima švedske liberalne fondacije Center partije CIS i liberalne fondacije "Boris Divković" iz BiH Miom Imelback i Anelom Lemeš. Oni su razgovarali o perspektivama dalje saradnje i jačanja liberalnih partija u regionu.

U tom procesu kako su kazali, posebno je važno jačanje uloge mladih i žena ali i borba protiv korupcije i transparentna javna uprava.

Predsjednik LP Andrija Popović naveo je da je Liberalne partija jedina partije liberalnog centra u državi i u Skupštini Crne Gore gdje su 2/3 stranaka ljevičarske i socijalističke a ostatak desničarske i nacionalne partije.

Predsjednik Mladih Liberala Ammar Borančić naglasio je važnost uključivanja mladih u procese donošenja odluka i ukazao da je Liberalna partija primjer kako se ophodi prema mladima i na koji način mladi mogu uticati na kreiranje javnih politika. Otvorenost političkih procesa prema mladima i njihovim stavovima jača liberalni i progresivni duh.

Oni su govorili i o mogućnosti realizacije zajedničkih projekata na temelju programskih liberalnih načela u cilju jačanja slobodnog društva, borbe protiv korupcije, manjinskih prava.

Predstavnici LPCG naveli su da je Crna Gora napredovala u smislu ostvarivanja građanskih prava i sloboda i da se očekuje da bi Crna Gora mogla pokrenuti postupak za članstvo u Evropskoj uniji već za tri do pet godina od danas.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.