Trceta: DPS baca prašinu narodu u oči jer nema recept za gladna usta
Demokrate

Trceta: DPS baca prašinu narodu u oči jer nema recept za gladna usta

Da je DPS na klizavom terenu, najbolje se vidi po tome ko ga i na koji način zastupa u javnosti. Čas Burić, čas Muratović, a ne zna se čije je saopštenje tužnije i degutantnije. Pitamo se ko je treći ko će se javiti u ime organizovane kriminalne grupe koja je u registru MUP-a označena kao DPS. Možda je treći zapravo pisac ovih primjera političke gluposti ispod kojih potpisuje, na smjene, Muratovića i Burića, saopštio je član OO Demokrata Bar, Toni Trceta.

''Umjesto što se bave nebuloznim izmišljanjem tuđih afera treba da se pozabave aferama, raskolima i sukobima u sopstvenom dvorištu. I ne čudi što se izmišljanjem tuđih afera u ime OKG zvane DPS trenutno bave nikšićki jurišnici, jer upravo u toj filijali OKG ovih dana do vrhunca dolazi unutarpartijski sukob zavađenih klanova i frakcija, pojačan nezajažljivom žudnjom za pratećim privilegijama. Nebuloze koje plasiraju u javnost služe da se zamagli pogled na stanje DPS Nikšić i skrene pažnja sa haotičnog raskola i podjela u sopstvenim redovima, a koje su posebno izražene u Nikšiću'', kazao je Trceta.

Smatra da je tragikomično kad o ljudskosti priča onaj subjekat koji primi iz budžeta 5 miliona eura, a njegovi poslanici trče na skupštinsku blagajnu da namire 245 eura goriva. 

''A ako laže Muratović, ne lažu brojevi. A brojevi i činjenice su najbolji pokazatelji uspješnosti lokalnih uprava  koje vodi opozicija na čelu sa Demokratama. Da prikažemo polugodišnje rezultate Opštine čijeg Predsjednika ste planirali da linčujete i na to pozivali preko svoje zvanične FB stranice. Tako na primjer ukupni prihodi Opštine Kotor u pologudišnjem periodu iznosili su 9 879 192 eura, a prošle godine u istom periodu vaše vlasti bili su 8 721 420, iz čega proizilazi da je ove godine rast u iznosu 1 157 772 eura. Dalje, prihodi od naknade za uređenje građevinskog zemljišta ove godine na dan 30. jun su 2 000 047 eura, a prošle godine za vrijeme vaše vlasti bili su drastično niži i iznosili su svega 1 111 344 eura. Na isti dan ove godine prihodi po osnovu zakupa poslovnih prostora bili su 580 366 eura, a prošle godine za vrijeme vaše vlasti bili su drastično niži i iznosili su 398 979 eura.

Prihodi po osnovu ulaznica za bedeme su ove godine za 113% veći nego prošle godine za vrijeme vaše vlasti. Prihodi po osnovu naknade za ekonomsko iskorišćavanje kulturnih dobara viši su za 34% , a prihodi od naknade za korišćenje komercijslnih objekata za oko 90% i tako dalje i tako redom. Ovi podaci su ne samo dokaz budžetskog i administrativnog ozdravljenja grada kojim upravlja opozicija, nego su i razlog histerije, manipulacija kojim se želi diskreditovati i poziva na linč kojim se želi i fizički ugroziti gradonačelnik Kotora. Sa nizom upečatljivih fiskalnih, administrativnih i komunalnih pokazatelja Budve i Herceg Novog javnost je veoma detaljno i podrobno informisana'', navodi se u saopštenju.

Ističe da je u Nikšiću za oko 3000 više penzionera nego radnika.

''Gospodo iz OKG, vi možete bacati prašinu u oči narodu, ali za gladna usta nemate recept. Ta usta su gladna, jer treba isplatiti subvencije i kredite Blažu, jer je trebalo Acu isplatiti 10,5 miliona od Limenke, jer je Milovog sestrića trebalo skućiti na Menhetnu, a Duškovog sina staviti za direktora u državom preduzeću'', kazao je Trceta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.