Turska: Terorista ubijen 50 metara od zgrade policije
Foto:AA

Spriječen napad

Turska: Terorista ubijen 50 metara od zgrade policije

Turske snage sigurnosti jutros su neutralisale dejstvo jednog teroriste i spriječile ga u namjeri izvođenja samoubilačkog bombaškog napada na policijsku stanicu u distriktu Jenisehir u južnoj provinciji Mersin, javlja Anadolija.

U saopštenju iz Ureda guvernera Mersina navedeno je kako je na 50 metara od policijske stanice primijećena osoba sa sumnjivim ponašanjem.

Navodi se kako su snage sigurnosti upozorile sumnjivu osobu da se zaustavi, što je ovaj odbio i nastavio se kretati prema stanici policije.

“Nastavio se kretati, a nakon što je pokušao uzeti kabl koji je visio od ramena prema dole, na njega je otvorena vatra i ubijen je. Trenutno se radi na identifikaciji teroriste”, piše u saopštenju.

2017090622559060925588348Web

Sa lica mjesta, foto:Anadolija

Državni tužilac u Mersinu Mustafa Ercan za AA je ranije kazao da je policija rano jutros neutralisala živu bombu, čovjeka sa eksplozivom na sebi.

“Trenutno mislimo da je riječ o teroristi ISIS-a, ali uskoro ćemo javnost izvijestiti o detaljima. Naša policija je uspješnom operacijom spriječila veliki teroristički napad. Terorist je imao prsluk sa eksplozivom spremnim za napad“, kazao je Ercan.

U toku je istraga o slučaju, a turska policija je poduzela jake mjere sigurnosti u toj regiji.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.