Kanzas: Pobuna u zatvoru, oteto oružje
Ilustracija

Kanzas: Pobuna u zatvoru, oteto oružje

Pripadnici više američkih bezbjednosnih agencija i vatrogasci angažovani su u gušenju pobune i gašenju požara koji su zatvorenici izazvali u zatvoru u mjestu Norton u Kanzasu.

Lokalne vlasti su objavile da je "velika pobuna" počela oko 23 sata po lokalnom vremenu, da "gore zgrade" i da su se "zatvorenici dokopali oružja".

Portparol Zatvorske službe Kanzasa Samir Arif potvrdio je da su upućeni policajci i vatrogasci u zatvor u kojem se nalazi 835 zatvorenika.

"Sve što mogu da vam kažem jeste da imamo situaciju", rekao je Arif, navodeći da nema povrijeđenih.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.