Škotska do 2032. iz saobraćaja isključuje vozila na dizel i benzin
Ilustracija

Škotska do 2032. iz saobraćaja isključuje vozila na dizel i benzin

Vlada Škotske je u utorak saopštila da do 2032. godine planira isključiti iz saobraćaja nove automobile i kombije na benzin i dizel.

Premijerka Škotske Nikola Stardžon predstavila je vladin plan u kojem je predložila, kako se navodi, "masivno širenje" električnih stanica za punjenje automobila.

Vlada će navodno pokrenuti pilot projekte kojima će poticati potrošače na kupovinu električnih automobila, javlja Anadolija.

Autoput A9 opremiće tako da bude prva koja je u potpunosti opremljena za električne automobile.

Premijerka je istakla i kako će se biti otvoren Fond za inovacije putem kojega će se tragati za rješenjima koja bi trebala olakšati punjenje električnih automobila u mjestima guste naseljenosti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.