Jočić protiv predloga da Vanja Ćalović bude predsjednički kandidat

Neprihvatljivo

Jočić protiv predloga da Vanja Ćalović bude predsjednički kandidat

Demokratski front prepoznao je izvršnu direktorku Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanju Ćalović-Marković kao ženu koju dio opozije, civilnog sektora i opozicionih medija, pokušava da promoviše u zajedničkog kandidata opozicije na predsjedničkim izborima.

Poslanica Demokratskog fronta Marina Jočić kazala je Pobjedi da su mediji, dio opozicije i civilni sektor ,,prosto nacrtali“ Vanju Ćalović kao predsjedničkog kandidata. Ona je dodala da je manje bitno da li će muškarac ili žena biti kandidat opozicije za predsjednika, ali da je za nju neprihvatljivo da to bude direktorica Mansa Vanja Ćalović.

- S obzirom na to da su ovi predlozi koji su se čuli gotovo nacrtani za Vanju Ćalović, ja lično, kao poslanica DF-a i kao žena, ne bih je podržala iz nekoliko razloga. Ona se nijednom nije pojavila na protestima žena. Žene DF-a su imale niz protesta koje su se odnosile na socijalne teme koje nijesu nikakve veze imale sa stranačkim protestima. Nije se nijednom pojavila da podrži DF u borbi za pravednije društvo. Takođe, nijednom se nije pojavila na protestima majki, korisnica naknade za troje ili više djece. Tako da ona teško može da predstavlja žene u Crnoj Gori, jer nije iskoristila priliku da se solidariše sa ženama. Zbog toga sam u startu protiv takvog predloga - kazala je Jočić za Pobjedu.

Opcije

Da je opcija o predlaganju Vanje Ćalović zajednički projekat dijela opozicije, medija i civilnog sektora upućuje i činjenica da se o žustro raspravljalo na skjednici Predsjedništva Demokratskog fronta koji smatra da je to ideja usmjerena na blokiranje njihovih političkih prijedloga. Takođe, prema još jednoj jednoj opciji, koja se razrađivala mimo DF-a, ali koja je za sada veoma daleko od realizacije , ukoliko bi Ćalović bila zajednički predsjednički kandidat, onda bi lider Demokrata Aleksa Bečić bio zajednički kandidat na izborima za gradonačelnika Podgorice.

Koliko su ,,strahovi“ Demokratskog fronta opravdani, brzo će se znati. Za sada nije bilo licitiranja imenima, ali jeste prijedloga o ženi kao predsjedničkom kandidatu. U stvari, ideju da žena treba da bude predsjednički kandidat prvi je javnosti saopštio predsjednik GP Ura Dritan Abazović. Njegovu ideju je kasnije podržao dio Demosa koji predvodi Danilović, ali i civilni sektor i opozicioni mediji.

Poslanica DF Marina Jočić podsjeća da je Demokratski front već nagovijestio da će ostatku opozicije predložiti da kandidat za predsjednika bude nezavisna ličnost, podjednako udaljena od svih partija u Crnoj Gori koji bi bio prihvatljiv za svaku stranku.

- U startu isključivati muškarca, morate priznati da je i to neka vrsta diskriminacije - kazala je, bez vidljivog cinizma, Marina Jočić.

Pobjeda

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.