Petoro uhapšeno zbog pranja novca, određen pritvor do 72 sata
Ilustracija

Petoro uhapšeno zbog pranja novca, određen pritvor do 72 sata

Po nalogu specijalne tužiteljke Lidije Vukčević zbog sumnje da su prali novac uhapšeni su Dejan i Violeta Bušković, Miloš Gvozdenović, Željko Pejoviću i Radovan Šćekić.

Prema saznanjima Vijesti, SDT ih sumnjiči da su članovi kriminalne grupe koju su formirali lider Pokreta za prmjene Nebojša Medojević i biznismen Momir Nikolić. 

Uhapšeni su na saslušanju negirali krivicu. 

Nakon saslušanja osumnjičenima je određeno zadržavanje do 72 sata.

Medojević je osumnjičen da je imao upliv u tokove novca koji je, kako cijeni Tužilaštvo, lažno predstavljen kao donacija za PzP.

Istražitelji od 19. oktobra prošle godine utvrđuju ko je sve uključen u pranje novca i kakva je bila šema malverzacija kojom je pokušano da se prikrije porijeklo spornih dolara.

Istraga je pokrenuta protiv direktora Pokreta za promjene Dejana Vujisića, tehničkog sekretara PzP-a Željka Šćepanovića, koji je Medojevićev šura, preduzetnika iz Bosne i Hercegovine Momira Nikolića i dilera deviza Gorana Konatara.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.