Marković: Mojkovac da doprinese razvoju Sjevera i otvaranju novih radnih mjesta
Foto: Gov.me

U 2018. finalizirati Biznis zonu u Mojkovcu

Marković: Mojkovac da doprinese razvoju Sjevera i otvaranju novih radnih mjesta

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas rukovodstvu Opštine Mojkovac da cilj treba da im bude da zajedno sa Vladom pokrenu aktivnosti na daljem razvoju Sjevernog regiona i na taj način do daljeg razvoja, otvaranja novih radnih mjesta i bolje ponude za kvalitetniji život.

„Samo snažna kampanja i zajednički rad Vlade i lokalnih samouprava zajedno sa Vladom može tu našu namjeru učiniti realnom. Samo opredjeljenje nije dovoljno“ – rekao je predsjednik Vlade jutros u razgovoru sa rukovodstvom Opštine na čelu sa predsjednikom Dejanom Medojevićem. 

Premijer je rekao da u tom kontekstu jedan od prioriteta treba da bude da iduće godine bude otvorena u Mojkovcu Biznis zona za koju je studija lokacije već završena. 

„Insistiram da ovo bude projekat koji treba da ima prioritet“ – rekao je Marković navodeći kao najvažniji razlog da taj projekat treba direktno da pridonese zapošljavanju i razvoju biznisa. 

21272647498340330518423321595758663186407n

Premijer je ponovio da će Vlada biti okrenuta Sjevernom regionu i da to treba imati u vidu prilikom koncipiranja budžeta za narednu godinu.

Govoreći o turističkim resursima predsjednik Marković je posebno istakao da prioritet treba da bude zaštita rijeke Tare i ukazao u tom kontekstu na potrebu dovršetka sanacije deponje u Podbišću. Kao jedan od prioriteta premijer je istakao potrebu gradnje kvalitetnog hotela u Mojkovcu. 

„Na tome treba zajedno i brzo da radimo“ – rekao je on.

212710114983403838517512255732184562427945n

Marković je jutros položio i kamen-temeljac zgrade za socijalno ugrožene porodice:

Predsjednik opštine informisao je premijera o razvojnim i drugim projektima čija je realizacija okončana ili je u toku pri čemu je posebno uspjeh Opštine u gradnji puteva.

„Više od stotinu kolometara regionalnih i lokalnih puteva rekonstruiše se, izgrađeno je ili se gradi“ – rekao je Medojević posebno ističući pomoć inžinjerijskih jedinica Vojske Crne Gore. 

On je najavio da bi naredne godine kapitalnim budžetom trebalo da budu predvidjeni projekti razdvajanja atmosferske i fekalne kanalizacije u gradu i revitalizacije pojedinih izvorišta. 

Razgovorima je prisustvovao i ministar odbrane Predrag Bošković. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.