Vučić o slučaju
Aleksandar Vučić

Vučić o slučaju "bentli": Ne vjerujem da je neko želio da mi naudi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ne vjeruje da je neko želio da mu naudi kada je automobil "bentli" presjekao kolonu u kojoj se nalazilo njegovo vozilo.

"Ništa strašno se nije dogodilo, pretpostavljam da su to slučajnosti... Gotovo sam uvjeren da njihova namjera nije bila da meni naude. To je na nadležnima da utvrde", rekao je Vučić na televiziji Happy.

On je dodao da nije plašljiv i da čime god da mu prijete ne mogu da naude Srbiji. 

Vučić je rekao da se incident u subotu dogodio pred drugi sastanak sa predsjednikom i premijerkom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović. 

On je rekao da ga je u subotu uveče kontatirao glavni urednik Politike Žako Rakić, koji je rekao da imaju informacije o događaju na Topčiderskoj zvezdi, a da je on zamolio Rakića da to ne objavljuje. 

Vučić je napomenuo da je to blia njegova želja, a ne pritisak, ali da je Politika to objavila i da misli da je ta informacija iz policijskih izvora, dodajući da za taj kanal nadležni nisu znali. 

On je rekao da obično znaju za izvore iz policije koje imaju drugi mediji. 

Trojici mladića koji su u subotu automobilom "bentli" u subotu naletjeli na kolonu vozila u kojoj je bio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, danas je određen pritvor do 30 dana. 

U pritvoru su osumnjičeni L. R, M. T. i S. D, koji su bili u automobilu "bentli". 

Incident se dogodio u subotu oko 8.20 na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi kada je na vozilo u kome se nalazio predsjednik Srbije naleteo automobil "bentli" španskih registarskih oznaka. 

Osumnjičeni su ubrzo uhapšeni i određeno im je zadržavanje do 48 časova, a prema navodima lista "Politika", riječ je o radnicima obezbjeđenja jedne beogradske diskoteke koji su od ranije poznati policiji po izvršenju različitih krivičnih djela. 

Izvor "Politike" je naveo da mladići nisu imali namjeru da presjeku kolonu u kojoj se nalazio predsjednik Srbije, već da je do sudara došlo pošto je vozač "driftovao, odnosno brzo okretao automobil pod punim gasom tako da gume počnu da škripe".

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.