Federer u četvrtfinalu US Opena
Rodžer Federer

Federer u četvrtfinalu US Opena

Petostruki šampion US Opena Rodžer Fededer plasirao se u četvrtfinale poslednjeg grend slema sezone.

Švajcarac je poslije svega 110 minuta igre pobjedom nad Filipom Kolšrajberom od 6:4, 6:2, 7:5 obezbijedio svoje 12. četvrtfinale na US Openu, prenosi B92.

Reklo bi se, igrao je taman koliko mu je bilo dovoljno da završi posao protiv Njemca koji nema nijednu pobjedu nad Švajcarcem poslije 12 duela. 

Rodžeru je za prvi set bio dovoljan brejk u sedmom gemu, u drugom je to učinio dva puta, u petom i sedmom gemu, a u setu odluke završni udarac Njemcu zadao je u 11. kada je poveo sa 6:5 i potom rutinski odservirao za trijumf. 

Federera sada očekuje okršaj sa Huanom Martonom del Potrom koji je odigrao spektakularan meč protiv Dominika Tima i sa 0:2 stigao do pobjede od 3:2. 

Federer i Del Potro su odigrali 21 meč, Švajcarac vodi sa 16:5 u pobjedama, ali Del Potro je do jedine grend slem titule stigao baš protiv Rodžera, u pet setova 2009. na US Openu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.