Vujović svakog jutra provjeravao da li je njegov automobil siguran
Sa vršenja uviđaja juče, Foto: Savo Prelević/Vijesti

Martinović stradao dok je postavljao eksploziv ispod vozila

Vujović svakog jutra provjeravao da li je njegov automobil siguran

Cetinjanin Vasilije Vujović (29) već duže svakog jutra je provjeravao da li je njegov automobil siguran, kazale su "Vijestima" njegove komšije insistirajući na anonimnosti.

"Mogao je da strada njegov otac, koji svakog jutra vozi automobil prije Vasilija", rekao je sagovornik "Vijesti".

Eksplozivna naprava namijenjena Vujoviću, raznijela je Cetinjanina Marka Martinovića (33), dok je pokušavao da je postavi ispod automobila sugrađanina.

Martinovićev identitet sinoć je na Odjeljenju patologije identifikovao član njegove porodice. 

Prema prvim rezultatima vještačenja, Martinović je stradao dok se nalazio u čučećem položaju, držeći ruku ispod automobila.

Zbog jačine eksplozije djelovi tijela stradalog bili su rasuti po cetinjskoj Hercegovačkoj ulici, u kojoj je bio parkiran Vujovićev BMW oznaka CT-AR199. 

Od siline detonacije popucala su prozorska stakla na okolnim kućama, a oštećena su  još najmanje četiri automobila parkirana u blizini Vujovićevog. 

Policija je zvanično saopštila da sumnjaju da je improvizovana naprava eksplodirala zbog nestručnog rukovanja.

Podgorički i cetinjski inspektori, kriminalistički tehničari, forenzičari, vještak za požare, eksplozije i havarije satima su juče izuzimali tragove sa lica mjesta.

Policija je saopštila da “kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je stradalo lice imalo namjeru da eksplozivnu napravu baci i aktivira ispod vozila u vlasništvu V.V.” 

Ni policija ni tužilaštvo juče nijesu govorili o motivima planirane likvidacije Vujovića.

Iz policije je rečeno da je Martinović živio na relaciji Cetinje - Budva. Nijesu saopštili da li su on i Vujović od ranije u sukobu, ili je Martinović bombu trebalo da postavi po nečijem nalogu.

Prema operativnim podacima policije Vujović važi za bezbjednosno interesantnu osobu. Akter je nekoliko vatrenih obračuna.

Policija ga je u avgustu 2014. godine danima tražila zbog sumnje da je pucao u pravcu sugrađanina Filipa Ivanovića.

Eksplozija na Cetinju druga je u proteklih mjesec, u kojoj su stradali "izvršioci" prljavog posla.

Početkom avgusta u Tivtu su, pokušavajući da sklope eksplozivnu napravu, poginuli Nikšićani Boško Božović (24) i Milan Peković (22). Policija vjeruje da je taj eksploziv bio namijenjen jednom kotorskom kriminalcu.

Vijesti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.