Tivat: Lišen slobode osumnjičeni za zelenaštvo
Ilustracija

Tivat: Lišen slobode osumnjičeni za zelenaštvo

Službenici Uprave policije MUP-a lišili su slobode M.S. (29) iz Tivta, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da je M.S. početkom ove godine jednom licu, koristeći njegove teške životne prilike, na tzv. kamatu pozajmio novac, uz kamatu od najprije 20 a kasnije 40 odsto pozajmljene sume na mjesečnom nivou. M.S. je pritom oštećenom licu, kako se sumnja, upućivao prijetnje da će mu, ukoliko ne bude poštovao njihov dogovor, oduzeti nekretnine koje ima u Tivtu.

''Službenici OB Tivat su, po saznanju za događaj, a shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, izvršili pretres kuće koju koristi M.S. i pronašli notes u kojem je ovo lice, kako se sumnja, vodilo evidenciju o novčanim pozajmicama koje je davalo jednom broju lica uz tzv. zelenašku kamatu, tako da će navedeno biti predmet dalje policijsko – tužilačke obrade'', navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.