Pljevlja: Uzgajali kanabis, sušili ga i koristili kao dodatak
Foto: Uprava policije

Tužilac odredio zadržavanje do 72 sata

Pljevlja: Uzgajali kanabis, sušili ga i koristili kao dodatak "zdravoj ishrani"

Pljevljak Vasilije Đurović (42) i njegova majka Jela (64) priznali su tokom saslušanja pred tužiocem da su uzgajali kanabis, nadomak porodične kuće u selu Brvenica, zbog čega su prije dva dana i uhapšeni.

Prema nezvaničnim saznanjima Dnevnih novina,koje prenosi CdM,  Jela je tokom saslušanja u Višem državnom tužilaštvu izjavila da je uzgajala kanabis kako bi ga kasnije sušila, samljela a potom ga koristila kao dodatak zdravoj ishrani koju praktikuje.

Nakon saslušanja, viši državni tužilac u Bijelom Polju Hasan Lukač im je odredio zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da su počinili krivično djelo “nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”.

U tom roku oni će, uz zahtjev za određivanje pritvora i naredbi za sprovođenje istrage, biti privedeni sudiji za istrage u Višem sudu u Bijelom Polju.

59aa890b17884d8e891b788c0a0a0a67Slika2previewOrg

Pronađene stabljike kanabisa, foto: Uprava policije

Oni su uhapšeni 1. septembra nakon što je policija pretresla njihovu kuću, stan i imanje i tom prilikom zatekla 144 zasađene stabljike, visine tri metra, za koje se sumnja da su stabljike kanabisa, od kojih se proizvodi opojna droga marihuana.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.