Dame, kvasac zateže kožu i briše bore!
Ilustracija

Dame, kvasac zateže kožu i briše bore!

Sve žene vole da imaju njegovan ten, lijepu i zategnutu kožu.

Ipak, kako starimo naša koža gubi mladalački sjaj, pa se svim silama trudimo da zaustavimo pojavu bora. Možda nikada niste pomislili na to da jedan sastojak koji imate u kuhinji, može da vam pomogne i u očuvanju lijepe kože, piše Alo.rs.

Ukoliko ste kvasac jedino koristili u kuhinji, vrijeme je da to ispravite. Kvasac je puno više od "onoga što diže tijesto". Zahvaljujući vitaminu B kojim obiluje, on blagotvorno djeluje na našu kožu i kosu. Kožu čisti, čini je blistavom i briše joj bore, a kosu jača.

Zato, odvojite malo vremena za sebe i namažite se kvascem.

Maske za lice:

Za normalnu kožu - kocku svježeg kvasca pomiješajte sa tri kašike toplog mlijeka, nanesite na očišćenu kožu i držite 15 minuta.

Za masnu kožu - kašiku kefira razblažite s dve kašike jogurta i dodajte 1/4 kocke svježeg kvasca. Nanesite na očišćeno lice i držite 20 minuta pa isperite toplom vodom.

Za suvu kožu - pola kocke svježeg kvasca pomiješajte sa nekoliko kašika toplog mlijeka, kašikom meda i kašikom brašna. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu koju ćete nanijeti na očišćeno lice. Držite 20 minuta pa isperite vodom.

Masku stavljajte jednom nedjeljno i koža će vam biti zahvalna.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.