Nadal uputio kritike organizatorima US Opena
Rafael Nadal

Nadal uputio kritike organizatorima US Opena

Prvi teniser svijeta Španac Rafael Nadal kritikovao je danas organizatore Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto im je trebalo tri dana da suspenduju italijanskog igrača Fabija Fonjinija, koji je vrijeđao sudiju tokom meča prvog kola.

Fonjini je vrijeđao sudiju Luiz Engzel tokom poraza u prvom kolu Ju Es opena od sunarodnika Stefana Travalje. On je posle toga igrao dva meča u dublu, nakon čega su ga organizatori izbacili sa takmičenja. U obrazloženju se navodi da je komisija čekala prevod, prenosi Beta.

"Tri dana za to? Ne vjerujem. On je od tog incidenta pobijedio u dva meča. To nije idealna situacija. Bilo bi mnogo bolje da je to učinjeno odmah, a ne tri dana kasnije", rekao je Nadal, prenijeli su britanski mediji.

Fonjini se putem Tvitera izvinio zbog svog ponašanja.

"Izvinjavam se navijačima i sudiji. To je bio veoma loš dan, ali to ne opravdava moje ponašanje na meču. Iako sam usijana glava i iako sam mislio da sam bio u pravu u većini situacija tokom rasprave, pogriješio sam. Na kraju krajeva, to je samo teniski meč", rekao je Fonjini.

Zbog izbacivanja Fonjinija, plasman u četvrtfinale dublova umjesto njega i Simonea Bolelija, obezbijedili su Nikolas Monro i Džon Patrik Smit.

Fonjini je kažnjen sa 24.000 dolara, koje će mu biti odbijene od 50.000 dolara, koliko mu sleduje za poraz u prvom kolu.

Ako komisija utvrdi da je počinio teži prekršaj, on bi mogao da bude kažnjen i do 250.000 dolara, kao i suspenzijom sa narednih grend slem turnira.

Fonjini je 2014. godine dobio najveću kaznu u istoriji Vimbldona, 27.500 dolara, zbog svađe sa sudijom i još jednim zvaničnikom turnira i bacanja reketa. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.