Ukrajina pobijedila Gruziju
Foto: fiba.com

Eurobasket

Ukrajina pobijedila Gruziju

Reprezentacija Ukrajine napravila je iznenađenje pošto je sa 88:81 pobedila selekciju Gruzije u trećem kolu grupe B Evropskog prvenstva.

Gruzini koji su u prvom kolu savladali Litvaniju, doživjeli su drugi uzastopni poraz na šampionatu "Starog kontinenta", prenosi B92.

Izabranici Jevgena Murzina odigrali su sjajno prvo poluvrijeme, pošto su poslije prvih 20 minuta igre vodili sa 51:38.

Jedan od najzaslužnijih za ovo vođstvo bio je bivši igrač Crvene zvezde Oleksandar Lipovij, koji je imao čak 15 poena na poluvremenu. 

U nastavku utakmice Gruzija je zaigrala mnogo bolje, ali su tada na scenu stupili Pustovij i Lukašov koji su držali svoju ekipu u vođstvu. U penal završnici Ukrajina nije griješila i na kraju je stigla do zaslužene pobjede. 

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Pustovij sa 19 poena, dok su Lipovij i Lukašov meč završili sa 17. 

U ekipi Ilije Zurosa Zaza Pačulija i Đorđo Šermadini su postigli po 17 poena, dok je Tornike Šengelije ubacio poen manje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.