Francuska: Grom udario u šator na muzičkom festivalu, 15 povrijeđenih
Ilustracija

Francuska: Grom udario u šator na muzičkom festivalu, 15 povrijeđenih

U udaru groma na muzičkom festivalu na sjeveroistoku Francuske povrijeđeno je najmanje 15 osoba, od kojih dvije teže, saopštile su francuske vlasti.

Grom je pogodio nekoliko mjesta na području grada Azerailer, gdje se održava muzički festival Vieux Canal, javlja Anadolija.

Među povrijeđenima su žene i djeca koji su tokom oluje bili pod šatorom gdje se održavao festival, navodi BBC.

Regionalno vijeće saopštilo je da je grom udario u glavni šator te da su povrijeđeni zadobili opekotine. Među teže povrijeđenim su žena u šezdesetim godinama i 44-godišnjak.

Festival, na kojem je bilo oko 150 ljudi, je prekinut, a svi povrijeđeni su hospitalizovani. 

U dijelovima Francuske u ovo doba godine često su na snazi upozorenja na grmljavinsku oluju.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.