Evo zašto trudnicama i porodiljama ne smijete donositi cvijeće u porodilište
Ilustracija

Evo zašto trudnicama i porodiljama ne smijete donositi cvijeće u porodilište

Nakon što dođu sebi poslije srećne vijesti da su postali očevi, ali i tetke, bake, deke, članovi porodice počinju da se pripremaju za prvi susret sa porodiljom i bebom.

Prvo što im padne na pamet kada je riječ o poklonu je cvijeće. Za novu mamu, a i bebu uvijek se naruči najljepši buket, često i najveći, a to sve mnogo košta.

beba8630x800

Međutim, ne govorimo toliko o cijeni, jer mame to zaslužuju, već o tome da porodilje taj buket i ne vide. Tako da je vaša namjera da njoj i bebi uljepšate sobu, a i dan, ne bude sprovedena do kraja.

Buketi ostaju po hodnicima, čistačice ga obilaze, i dok porodilja dođe do svog buketa - on se već osušio.

Nije do vas, nije ni do osoblja, već je do alergija. Etika nalaže da se bebe i porodilje moraju štititi.

Jedini razlog zašto se cvijeće ne nosi porodiljama u porodilište jeste alergija. Nikada se ne zna da li će neko dobiti alergiju. Polen može da izazove kijanje, a i miris cvijeća može da bude veoma jak, kao što je slučaj sa ljiljanom, pa i to može da smeta porodiljama.

Zbog toga, dragi očevi, tetke, bake i deke, nemojte kupovati cvijeće novim mamama, ono do njih neće stići, jer su to pravila, a ne hir.

Nemojte bacati novac na bukete koje porodilje ne smiju da drže u sobama, radije se odlučite se za neki komad nakita, on će svakako doći gdje treba, a i duže će trajati.

Telegraf

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.