Njemačka: Najveća evakuacija od Drugog svjetskog rata

Njemačka: Najveća evakuacija od Drugog svjetskog rata

Osoblje Hitne službe Frankfurta započelo je evakuaciju pacijenata iz dvije bolnice u tom gradu, uoči planiranog uklanjanja velike bombe zaostale iz Drugog svjetskog rata. Evakuacija će obuhvatiti oko 60.000 ljudi.

Bomba je otkrivena u zapadnom dijelu Frankfurta, gdje uglavnom žive bogati bankari. Danas je evakuisano više od 100 pacijenata iz bolnica, uključujući i djecu koja su bila u inkubatorima i pacijente iz intenzivne njege.

Bomba od oko 1.400 kilograma biće razmontirana i uništena u nedjelju, a pretpostavlja se da je zaostala iz vremena kada su snage britanskog Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva bombardovale grad, piše Rojters.

U krugu prečnika kilometar i po, koliko će obuhvatiti prostor obavezne evakuacije, nalaze se policijska stanica, dvije bolnice, gradski prevoz i njemačka Centralna banka u kojoj se nalazi 70 milijardi dolara u zlatu.

Stanovnicima područja je naređeno da se evakuišu do osam časova ujutru u nedjelju, dok će policajci ići od vrata do vrata kako bi provjerili da su svi otišli, a dodatne jedinice u helikopterima će im pomoći u potrazi korišćenjem termalnih kamera.

RTS

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.