Srbija će u Republici Srpskoj graditi vrtiće, đačke domove, puteve...
Aleksandar Vučić

5 ipo miliona eura ulaganja

Srbija će u Republici Srpskoj graditi vrtiće, đačke domove, puteve...

Srbija će uložiti između pet i pet i po miliona eura u više projekata podrške i pomoći narodu i institucijama Republike Srpske, kao i u Federaciji BiH, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Posle razgovora s najvišim državnim zvaničnicima RS odlučeno je da najmanje četiri miliona eura bude uloženo u izgradnju vrtića, studentsko-đačkog doma, sportske dvorane i rekonstrukciju puteva u više mjesta u RS.
 
Vučić je na zajednočkoj konferenciji za novinare s premijerkom Anom Brnabić, predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i premijerkom RS Željkom Cvijanović rekao da je dogovoreno da milion eura bude izdvojeno za pomoć opštinama na teritoriji Federacije BiH sa većinskim srpskim življem.

"Vlada Srbije je zaključno s avgustom ostvarila za milijardu eura bolji rezultat od planiranog rezultata u budžetu i imamo mogućnosti da pomognemo", rekao je Vučić.

Po njegovim riječima, Srbija će finansirati izgradnju dječijih vrtića u Trebinju i Brčkom, kao i studentsko-djačkog doma u Vlasenici.

Sredstva će biti odvojena i za rekonstrukciju ulice na Palama, kao i sportske dvorane i trg u Istočnom Sarajevu, a predviđena je sanacija mosta preko Drine između Zvornika i Malog Zvornika, dodao je Vučić.

On je podsjetio da je Srbija već učestvovala u rekonstrukciji škole "Srbija " u Bosanskom Šamcu, kao i škole "Vuk Karadžić" u Doboju.

Premijerka Srbije rekla je da Srbija nastavlja infrastrukturno povezivanje sa Republikom Srpskom i podsjetila na izgradnju mosta Ljubovija Bratunac.

Ona je kazala da će u narednom periodu biti usvojen na Vladi i predlog zakona o nacionalnoj akademiji za javnu upravu i da je na sastanku razgovarano o tome da akademija bude otvorena i za ljude iz RS.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.